Kilenc hónapig élt egy olasz reptéren egy nyugdíjas

Az Arnaldoként ismert, 83 éves férfi már nem tudta fizetni az albérletét, ezért a bolognai Marconi reptérre „költözött“.

Olaszország hetedik legnagyobb repterének személyzete pedig olyanná vált számára, mint egy család: hálózsákot, kávét és ételt kapott tőlük. Egy repülőtéri újságos még napilapokkal is ellátta, hogy legyen mit olvasnia. Arnaldo korábban Szicíliában élt, jelenleg pedig a Modena megyei Bastiglia lakója.

A férfi tavaly nyáron már nem tudta tovább fizetni a lakbért a nyugdíjából, és bár a helyi hajléktalanügyi szolgálatok próbáltak segíteni, végül a bolognai repülőtéren kötött ki.

Amíg jó idő volt, a terminálon kívül aludt, mert nem akart "zavaró tényező lenni", de amikor beköszöntött a tél, beköltözött a repülőtér check-in területére.

Illusztráció

 Ott pedig egészen váratlan fogadtatásban részesült, és a repülőtér személyzete segítségére sietett kávéval, élelemmel és hálózsákkal. Kilenc hónap után pedig a bolognai önkormányzat is lépett, és próbál neki állandó otthont találni. Addig is egy hotelben szállásolták el.

Luca Rizzo Nervo, Bologna népjóléti tanácsosa azt mondja, Arnaldo nem vette fel a kapcsolatot a helyi szociális szolgálatokkal, de miután tudomást szereztek az esetéről, támogatást ajánlottak fel neki. A tanácsos azt is hozzátette, sajnálja, hogy a hatóságok csak a média beszámolóiból értesültek az esetéről, és hangsúlyozta, a szükséghelyzetben lévők segítséget kérhetnek a tőlük.

Korábban egy férfi azzal vonult be a történelembe, hogy tizennyolc évig élt egy reptéren, történetéből film is készült.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images, Unsplash)

reptér | olaszország | bologna | lakás

FOLYTASD EZZEL

Freud életének helyszínein nyomozhatunk Bécsben

A Távol-Kelet egyik világörökségi helyszínére indul új légijárat Budapestről

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom