Mi történik, ha egy gép nem tud leszállni rossz idő miatt? Egy pilóta elmagyarázza

Rémálmainkban se jöjjön elő az a forgatókönyv, hogy a célállomáson nem tud leszállni a gép a rossz idő miatt.

De mi történik, ha mégis előáll ez a helyzet? Morgan pilóta az Instagramon magyarázza el. Mint mondja, a közelmúltban esett meg vele, hogy egy St. Louisból Chicagóba tartó gépet nem engedtek leszállni Chicagóban, és addig köröznie kellett volna a reptér felett, míg meg nem kapja az engedélyt. A gépet arra utasították, hogy várjon egy órát a leszállással, de csak fél órára elég üzemanyag volt benne. Amikor a pilóta ezt közölte, akkor arra kérték, hogy térjen vissza St. Louisba.

Morgan ugyan nem részletezi, hogy a szintén körülbelül egy órás utat hogyan sikerült a kevesebb üzemanyaggal végrehajtani, de mindenkit megnyugtat, hogy

amint odaértek, a gépet megtankolták, és indult is vissza Chicagóba, ahol addigra már kitisztult az idő.

Persze vannak ennél bonyolultabb forgatókönyvek is, például, amikor egy zivatar miatt meg kell változtatni a repülési útvonalat. Ilyenkor a gépet gyakran egy másik útvonalra vagy egy másik repülőtérre irányítják, és az akár egészen messzire is leszállhat a célállomástól. Azoknak a repülőknek, amelyek még nem szálltak fel, addig kell várakozniuk, amíg biztonságosan el nem indulhatnak.

Egy másik pilótától korábban azt is megtudhattuk, hogy mit érdemes tennie annak, aki fél a repüléstől, és ezen a felvételen a pilótafülkébe is bepillanthatunk, hogy megnézzük, mit lehet látni onnan landoláskor a világ egyik legkülönlegesebb repterén.

(Forrás: Matador Network, képek: Unsplash)

repülőgép | repülés | vihar | időjárás

FOLYTASD EZZEL

Három nap alatt bejárhatod a világot és nyaralást nyerhetsz a Hungexpón, az Utazás kiállításon

Szeretsz bringázni a Balaton körül? Akkor ennek nagyon fogsz örülni

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Három nap alatt bejárhatod a világot és nyaralást nyerhetsz a Hungexpón, az Utazás kiállításon!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom