A légitársaságok tesztelik az utasok tűrőképességét

Az amerikai és európai légitársaságok idén is magasabb jegyárakkal igyekeznek majd növelni a nyereségüket, hogy minél többet hozzanak ki a járvány utáni utazási boomból, és arra kíváncsiak, hogy meddig mehetnek el. 

Bár a nagyobb légitársaságok szeretnének több járatot indítani a korábbiaknál, a repülőszállítások csúszása és a felmerülő hibák keresztülhúzhatják a terveiket. A szűkebb kínálat viszont magasan tartja a repülőjegyárakat, és a magasabb üzemanyag-, munka- és karbantartási költségeket is át lehet hárítani a vevőkre.

Ez az egy utasra jutó átlagos hozam tavaly 6,2 százalékra nőtt négy egymást követő évben emelkedve, idén nyáron pedig az európai légitársaságok esetében elérheti a 8,5 százalékot. Tobias Fromme, a Bernstein elemzője szerint 2019 óta mintegy tizenöt-húsz százalékkal nő a repülőjegyek iránti kereslet az idén nyáron, miközben a kapacitás alig változott.

A ForwardKeys utazási adatszolgáltató cég szerint ennek megfelelően 2019 óta az Észak-Amerikába szóló viteldíjak harminc, az Európába szólók pedig huszonöt százalékkal emelkedtek.

Az emelkedő jegyárak pedig eddig még nem csökkentették a keresletet. A legtöbb légitársaság jó kilátásokkal tekint a nyárra, és amíg a gazdasági előrejelzések stabilak, az utazók továbbra is tolerálni fogják a magas árakat az elemzők szerint.

Akinek mégsem mindegy, hogy mennyit fizet egy-egy jegyért, annak így érdemes repülőjegyet és szállást foglalnia.

(Forrás: Reuters, képek: Getty Images)

ár | repülőjegy | árak | légitársaság | utasok

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom