Ez az apró hiba nagyon sokba kerülhet a repjegyfoglalásnál

Előfordulhat, hogy a hétköznapokban, mondjuk aláírásnál vagy megrendelésnél nem azt a nevet használjuk, ami az igazolványainkban szerepel. Például, mert a két keresztnévből csak egyet használunk, esetleg nem mindig írjuk ki a doktor előtagot.

Repülőjegy-foglalásnál azonban mindez végzetes lehet. Ilyenkor ugyanis pontosan egyeznie kell a jegyen szereplő névnek azzal, ami személyi igazolványban illetve útlevélben található. Egy ausztrál házaspár pedig ezt nemrég a saját kárán tanulta meg, 3200 dollárért (több mint egymillió forintért).

A Phil nevű férfi Londonból foglalt retúrjegyet kettőjüknek egy közvetítő oldalon keresztül, felesége keresztneve, a Katherine helyett viszont a becenevét, a Kate-et használta.

A felszállásnál megállították őket, mert a nő nevei nem egyeztek. A légitársaság azt mondta, hogy először le kell mondaniuk a jegyet a weboldalon, ahol foglalták, majd újra kell foglalniuk a megfelelő névvel. Ezt csak meglehetős ráfizetéssel tudták megtenni. Csak részben kapták vissza az első jegy árát, és lényegesen magasabb árat fizettek az új, javított jegyért. Nem tudták elérni, hogy átírják a nevet a jegyen.

Szóval érdemes nagyon résen lenni, és ha törzsutas fiókot vagy online utazási profilt használunk, ellenőrizzük, hogy nevünk megfelelően jelenik meg a jegyen.

A repülőjeggyel kapcsolatban még egy fontos szabály van, amiről nem szabad megfeledkezni, de nemcsak a repülőjegy miatt kerülhetünk bajba a repülés során.

(Forrás: Thrillist, képek: Getty Images)

 

hiba | repülőjegy | foglalás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom