Ezzel a lakóautóval minden retrórajongó szerelembe esik

A rétegelt lemezből készült bútorok igazi minimalista retróhangulatot kölcsönöznek ennek a harmincéves lakóautónak, amely egy ecuadori házaspár otthonaként született újjá.

Juan Alberto Andrade és María José Váscones dizájnerek egy Chevrolet kisteherautót, egy 1993-as Dodo Vant alakítottak át lakóautóvá egy fiatal pár számára. A mindössze öt négyzetméteres, 1,86 méteres belmagasságú területen konyhasarkot, összecsukható étkezőasztalt és hálórészt is kialakítottak.

A jármű külseje alapvetően érintetlen maradt, a beltér azonban teljesen átalakult.

A tervezők célja az volt, hogy olyan enteriőrt alakítsanak ki, amely elég rugalmas ahhoz, hogy alkalmazkodjon a jogász-környezetmérnök házaspár mindennapi szükségleteihez és igényeihez, így a végeredmény egyszerre lett konyha és étkező, alvóhely, valamint munkaállomás.

Az elülső részt elfoglalja a kompakt konyha, amelyben több szekrény és mosogató is található. A szekrényajtókban lévő kis, háromszög alakú vágások lehetővé teszik, hogy fogantyú nélkül kinyithassák őket. Az egyik ajtó lehajtható, és asztallá alakítható.

A konyha mellett található a lakótér, ahol a csapat elhelyezett egy tárolóként is funkcionáló padot. A hátsó bútorok néhány mozdulattal ágykeretté alakíthatók, melyre egy egyedileg gyártott, három részbe hajtható matracot tudnak ráhelyezni.

A belső falakat hat milliméter vastag rétegelt lemez borítja, míg a padlókhoz és a bútorokhoz 12 és 15 milliméteres táblákat használtak, miután a lakóautó minden oldalát hő és hangszigetelő anyaggal vonták be. Az energiát a lakóautó generátorához csatlakoztatott akkumulátorból nyerik, a tiszta és a használt vizet pedig külön tartályokba gyűjtik.

Egyre többeket vonz a lakóautós élet, ám hosszú távon annál kevesebbek számára lesz ideális ez az életforma, ezért mielőtt belevágnánk, érdemes alaposan átgondolni minden szempontból. Tesztutakat is tehetünk, hiszen Európa-szerte találhatók olyan lakókocsis utak, amelyek maximális szabadságot biztosítanak az utazók számára, miközben elkerülhetik a turisták tömegeit, és még páratlan természeti környezetben is gyönyörködhetnek.

(Forrás: Dezeen, fotók: JAG Studio)

lakókocsi | belsőépítészet | retro | lakóautó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom