Az idő relatív ebben a limitált szériás Rolls-Royce-ban

A Rolls-Royce legújabb limitált szériáját a múlandó idő és a végtelen világűr ihlette, és a legapróbb részletéig ámulatba ejtő Phantom Tempus láttán valóban átértékeljük az időt.

A Phantom a Rolls-Royce abszolút csúcsmodellje, amit a világ legjobb luxusautójának szántak, és a kínálata most egy igazán különleges változattal bővült. A limitált szériás Tempus Collection egyedi kialakítását a lenyűgöző csillagászati jelenségek és a végtelen világűr ihlették, a fedélzetén látszólag megállt az idő, ami még a leggazdagabb vásárlók közül is csak keveseknek adatik majd meg.

„Az elmúlt év eseményei sokunkat arra késztettek, hogy átértékeljük az idővel kapcsolatos viszonyunkat.

A történelem azon pillanatában, amikor az élet annyira múlandónak tűnik, vevőink egy különleges Rolls-Royce egyedülálló időtlenségében kereshetnek vigasztalást – ajánlja figyelmünkbe az új modellt Torsten Müller-Ötvös, a Rolls-Royce vezérigazgatója.

– Mind tudjuk, az idő soha nem áll meg, és senkit sem vár meg, ezért megbecsüljük, beosztjuk, és lemérjük a legapróbb töredékéig” – folytatja Müller-Ötvös, majd kifejti, hogy a Phantomban az utasok elfeledkezhetnek a külvilág minden nyomásáról,

ebben a Rolls-Royce-ban az idő szabályai nem érvényesek, ezért nincs is benne időmérő óra.

A Phantom kialakítását többek közt egy ritka csillagászati jelenség, a pulzár ihlette,

amit 1967-ben fedeztek fel, és csak a világűr legmélyén található meg, hozzánk a legközelebb kétszáznyolcvan fényévre. A pulzárok nagyon sűrű, forró fehér csillagok, amelyek rendkívül szabályos impulzusokban bocsátanak ki elektromágneses sugárzást, így az univerzum legpontosabb órái közé tartoznak.

A Tempus különkiadáshoz a pulzárok fényét próbálták megörökíteni azzal, hogy újragondolták a Rolls-Royce jellegzetességének számító csillagos égboltot mintázó tetőkárpitot. A mennyezeten kívül immár az ajtókon is látható a perforált bőrkárpiton világító több száz fénypont, amely

sejtelmesen örvénylő csillagmintázatot hoz létre, és főleg éjszaka kelt különleges hatást az autóban.

Az idő másik aspektusa az állandóság illúziója, amit a műszerfalon található galériában örökítettek meg.

Az üvegbúra alatt – ahol egyébként kívánságra bármilyen műalkotás elhelyezhető –, ezúttal egyetlen darabból mart alumíniumtömböt találunk, amelynek pontosan száz darab, kézzel polírozott oszlopa a pulzárcsillag forgásának százmillió éves periódusát jelképezi.

„A múlt, a jelen és a jövő megkülönböztetése csak makacsul kitartó illúzió”

– mondta az időről Albert Einstein, az emberiség történetének egyik legnagyobb gondolkodója, akinek ezt az idézetét a kesztyűtartóban található fémtáblára vésték. Szintén különleges a Phantom orrán lévő Spirit of Ecstasy szobrocska, amelynek talpába a vevő számára fontos esemény dátumát vésik.

A limitált szériás Phantom színe sem mindennapi, a Kairos Blue fényezést az űr sötétségének és rejtélyének megtestesítésére hozták létre. A festék ékszerszerű, kék ​​csillámpelyheket tartalmaz, amelyek egyedülállóan ragyognak, amikor fényt kapnak, és ezzel is a csillagokat imitálják. A tökéletes hatás érdekében a külső részleteket feketére fényezték.

A Tempus Collection része egy pezsgősláda is,

amelynek asztalára kézzel festették fel egy pulzár mintáját, benne tökéletesen elrendezett fiókokban lehet a pezsgőt és a kaviárt hűteni. A készlethez gyöngyházból készült kaviáros kiskanál és négy darab, kézzel fújt pezsgőspohár is tartozik, amelyet a V12-es motor hengereinek mintájára helyeztek el.

A limitált széria csak húsz példányból áll, és már mindet lekötötték maguknak a vásárlók. A Rolls-Royce vezére szerint „a Phantom Tempus olyan vevőknek készült, akik formálják a világot, miközben keresik a helyüket az univerzumban. Megértik, hogy a tehetségünktől és a lehetőségeinktől függetlenül mindannyian kapunk időt, és csak rajtunk múlik, hogy kihasználunk-e minden pillanatot.”

Földöntúli luxus

A húszdarabos limitált szériánál is egyedibb az a Rolls-Royce, amely egy amerikai vevő kérésére három év alatt készült el, és egy nagyon ritka hawaii fafajtát használtak fel hozzá. A márka időtlen jelképe pedig a Spirit of Ecstasy szobrocska, amelynek nemrég a száztíz éves történetét meséltük el cikkünkben.

rolls-royce | limitált kiadás | rolls-royce phantom | csillagászat | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom