Itt a víz alatti Uber, mellyel közelről csodálhatjuk meg a Nagy-korallzátonyt

Nemrég írtunk a jövő Uberjéről, a városi forgalom fölött könnyedén átrepülő légitaxiról, de máris itt a következő nem éppen hétköznapi szolgáltatás: a fuvarmegosztó tengeralattjáró.

Amíg a levegőben hasító taxira legalább hat esztendőt kell várni, addig a ScUber névre keresztelt járműre maximum napokat. Igaz, ehhez Ausztráliába kell utazni, mert az Uber a queenslandi turisztikai ügynökséggel együttműködve a Nagy-korallzátonynál indította el a szolgáltatást május 27-én.

A különleges természeti csodát eddig csak kutatók és külön engedélyt kapott búvárok láthatták, szóval tényleg kivételes élményben lehet része a korlátozott ideig elérhető szolgáltatást szerencsésen igénybe vevőknek. Persze nem csupán mázli kell hozzá: az egyórás víz alatti túra ára háromezer ausztrál dollárba kerül két személynek.

Ezért a pénzért a társaság helikopterrel fuvarozza el az Uber-applikáción időpontot foglaló jelentkezőt a merülési ponthoz, majd a nem mindennapi esemény végén visszaviszi a szárazföldre.

A Barry becenevű tengeralattjáróban egyszerre maximum ketten merülhetnek le a sofőr társaságában (merülési engedélyt ehhez nem kell külön kiváltani), méghozzá két lehetséges ciklusban: május 27. és június 18. között a Heron-szigetről, június 9–18. között pedig Port Douglasből.

A ScUber megalkotói szerint a hétköznapi ember számára ez egy soha vissza nem térő alkalom a pusztulás veszélye által fenyegetett Nagy-korallzátony közeli megcsodálására, ráadásul egy ilyen túra után egészen biztosan szívügyének tekinti az utas a természeti kincs további sorsának alakulását (mint ahogy az Uber is rendre sokat tesz a zátony megmentéséért).

A tengeralattjárós kalandot egyébként meg is lehet nyerni, ehhez ide kell kattintani, és követni a játék feltételeit.

Ez is érdekelhet:

Segítenél megmenteni pár száz palack bort egy száz éve elsüllyedt hajó fedélzetéről?

Gyermekként mindannyian álmodoztunk róla, milyen fantasztikus lenne elrejtett kincsekre bukkanni. Most ez nem mese, hanem a valóság, egy életre szóló kaland.

(Fotók: gearjunkie.com, Tourism and Events Queensland)

kaland | ausztrália | uber | utazás | tengeralattjáró

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom