Kiderült, hová utaznak télen a legszívesebben a magyarok

Az utazási biztosításokat összegezve derült ki, melyik a magyarok kedvenc úti célja, ha téli sportokról vagy egyszerűen csak a télről van szó. 

A Netrisk a 2023. november vége és 2024. január eleje között kötött utasbiztosításokat összegezte. Az eredmények szerint pedig a síelő turisták többsége, hatvanhat százaléka Ausztriát választotta havas úti célnak. A második helyre Szlovákia került tizennégy százalékkal, míg Lengyelország hét százalékkal áll a dobogó harmadik helyén. A síeléshez utasbiztosítást kötő turisták három százaléka választotta Olaszországot, két százaléka pedig Szlovéniát.

A síelők eddig átlagosan öt napra kötöttek utasbiztosítást, a legtöbben az utazás előtt egy nappal, az átlagos biztosítási díj pedig meghaladja a tízezer forintot.

A kutatásból ugyanakkor az is kiderült, hogy hová utaztak télen azok, akik nem síterepet választottak célpontnak. Ebben az összevetésben is Ausztria vezet húsz százalékos aránnyal. Utána viszont Románia következik tizenhárom százalékkal, a harmadik helyen pedig szinte holtversenyben végzett Olaszország, Lengyelország, Spanyolország és Németország tíz-tíz százalékos részesedéssel.

Ezek az utazók azonban a síelőknél hosszabb időszakot töltöttek külföldön, átlagosan majdnem nyolc napot.

Mint Besnyő Márton, a Netrisk ügyvezető igazgatója elmondta, bármilyen külföldi utazás esetén érdemes biztosítást kötni, de különösen igaz ez, ha síelésről van szó. A síterepeken történt baleseteknél az esetleges hegyi, akár helikopteres mentés, azonnali orvosi ellátás ugyanis igen költséges dolog, több millió forintba is kerülhet. Ehhez képest az utasbiztosítás költsége elenyésző.

Ez az elbűvölő osztrák város nem csupán a téli hidegben csábító, akárcsak ez az öt úti cél, amely teljesen elvarázsolt minket 2023-ban.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

utazás | biztosítás | legjobb | sípálya | magyarok

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram