Egy fesztivál szervezői arra kérik a látogatókat, ha lehet, ne repülővel érkezzenek

Maradjanak otthon és nézzék online.

Az Edinburgh Festival megalkotói a klímavészhelyzetre reagálva arra ösztönzik a látogatókat, hogy cseréljék le a repülőjáratokat környezetkímélőbb közlekedési módokra, továbbá javasolják, hogy inkább online vegyenek részt az eseményeken, mintsem személyesen, valamint az előadók hosszabb ideig maradjanak a városban. A Nyugat-Európából érkező művészeket és előadókat egyaránt arra buzdítják, hogy lehetőség szerint ne repüljenek Skóciába.

A szervezők ugyanis nulla szén-dioxid-kibocsátású helyszíneket szeretnének létrehozni; csökkenteni kívánják a papír- és csomagolóanyag-felhasználást, több vegetáriánus és vegán étkezési lehetőséget biztosítanának, és újrahasználható pohárrendszert vezetnének be.

A fenntarthatóság témája szélesebb körben is megjelenik az Edinburgh-i Nemzetközi Fesztiválon, valamint a város egyéb rendezvényein.

"Intézkedéseink mind kollektív, mind egyéni szinten arra irányulnak, hogy segítsünk Edinburgh-nak elérni azt a célját, hogy 2030-ra nullára csökkentse a szén-dioxid-kibocsátását, és ezzel is megpróbáljuk kezelni korunk egyik legfontosabb kérdését" – mondta Sorcha Carey, a Festivals Edinburgh elnöke.

A fesztivál közleménye szerint az éghajlatváltozásra adott globális válaszlépés azt jelenti, hogy a fesztiválok számára elengedhetetlenné válik, hogy továbbgondolják a jelenlegi működési formájukat. A fiatalok az éghajlatváltozást korunk legfontosabb kérdésének nevezik, Skóciában az emberek hetven százaléka erőteljesebb fellépést kíván az éghajlatváltozással kapcsolatban, és a fesztiválozók számára is egyre fontosabbá válik a környezetvédelem.

"Ha a fesztiváljaink egy nettó nulla szén-dioxid-kibocsátású jövőben is létezni szeretnének, akkor innovatív, fenntartható módokat kell találnunk a működésükre és a funkciójuk betöltésére" – olvasható a közleményben.

A hűvösnek és zordnak látszó Skócia lélegzetelállító tájaival egészen biztosan a világ legszebbjei közé sorolható. Nem volt könnyű feladat kiválasztani öt kedvencet a misztikus és festői látnivalók közül, de azért megpróbáltuk.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images, Pixabay)

Skócia | utazás | fenntarthatóság | online karbonsemlegesség | ösztönzés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom