Negyedik hullám: két szomszédos országunkat magas kockázatúnak sorolták be

A spanyol egészségügyi minisztérium frissítette a magas kockázatú országok listáját – ezek azok a területek, ahonnan a beutazókra szigorúbb korlátozások vonatkoznak.

Hétfőtől az Ausztria és Horvátország egész területéről érkező utazóknak védettségi igazolást vagy negatív Covid–19-tesztet kell bemutatniuk. Korábban csak a két országnak egy-egy régióját sorolták magas kockázati kategóriába, most ezt terjesztették ki azért, mert mindkét országban jelentősen megnőtt a koronavírus-fertőzöttek száma. A WHO adatai szerint a 8,8 millió lakossal rendelkező Ausztriában vasárnapról hétfőre 1339 esetet regisztráltak. A négymilliós Horvátországban ugyanebben az időszakban 139 pozitív beteget találtak.

Románia Bucureşti-Ilfov régióját augusztus 30. óta szintén magas kockázatú régiónak minősítették, ugyanakkor Finnország nagy részét eltávolították erről a listáról, csak Helsinki-Uusimaa, Etelä-Suomi, Länsi-Suomi és Pohjois-ja Itä régiók maradtak fent rajta. Finnország többi részéről érkező utazók anélkül léphetnek be Spanyolországba, hogy rendelkezniük kellene az immunitásukat igazoló tanúsítvánnyal vagy a negatív teszteredménnyel.

Spanyolország magas kockázati besorolású listáján maradt még többek között Belgium, Bulgária, Ciprus, Dánia, Észtország, Franciaország és Olaszország számos régiója, Németország, Görögország, Izland, illetve  Írország. Magyarország nem szerepel rajta.

Mindeközben máshol is a szigorítás mellett döntöttek. A szlovén kormány már az országon való áthaladáshoz is védettségi igazolványt kér, az erre vonatkozó rendelet szeptember 6-án lép életbe.

(Forrás: schengenvisainfo, fotó: Getty Images)

covid-19 | koronavírus | spanyolország | covid | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom