Ha régi vágyunk volt, hogy bezárjanak a Buckingham Palotába, akkor itt az alkalom

Vajon milyen lehet egy estét a Buckingham Palotába zárva tölteni? Persze nem beszökve és aztán elbújva, hanem legális keretek között. Ezen a nyáron kipróbálhatjuk ezt a nem mindennapi lehetőséget.

A királynői rezidenciát minden nyáron megnyitják a nagyközönségnek, de most a szokásos körbejáráson kívül más dolgokat is művelhetünk odabent. A királyi kollekciót bemutató Queen's Gallery egy Leonardo da Vinci-témájú szabadulószobává alakul át minden pénteken és szombaton a következő néhány hónapban.

A szabadulószoba a Leonardo da Vinci: A Life in Drawing című kiállításhoz kapcsolódik, melyen kétszáz eredeti Leonardo-rajzot láthatunk a mester halálának ötszázadik évfordulója alkalmából. A szobában egyébként akkor is élvezhető a játék, ha előzetesen nem készültünk fel Leonardo életművéből; mindössze alapos megfigyelésre, kreatív gondolkodásra és együttes nyomozómunkára van szükség.

Minimum négy, maximum nyolc fős társaságok vehetnek részt a játékban csapatonként százötven fontért.

Arról nincs hivatalos információ, hogy a királyi család kipróbálta-e már a szabadulást, de egy belsős informátor elárulta, hogy a királynő természetesen tisztában van a palotában zajló összes tevékenységről, szóval, sosem lehet tudni.

A Buckingham Palota mostanság egy közel 400 millió fontos beruházás keretében jelentős renováláson esik át, ami akár egy évtizedig is eltarthat. Szakértők szerint gyorsan kell cselekedni, mert az épület egy esetlegesen bekövetkező tűzvész vagy komolyabb beázás esetén súlyos károkat szenvedhet.

Ettől függetlenül szabadulószobázni nyugodtan lehet, egészen 2019. október 5-éig.

Ez is érdekelhet:

Örökre felsebezte London arcát, amúgy az évszázad egyik legnagyobb építésze

Renzo Piano, a Pompidou központ és a Shard tervezője csodás önvallomást tett a saját hatásairól, az utazás fontosságáról, a szépségről, és a „kicsit buta számítógépekről”.

(Fotók Getty Images)

buckingham palota | szabadulószoba | london | királynő | program

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom