Van egy veszélyes hiba, amit sokan elkövetnek, amikor a szállodai telefont használják

Nem is gondolnánk, mennyi veszély leselkedhet ránk egy szállodai szobában. A szakértő szerint jobb az óvatosság.

Carolyn Pearson, a Maiden Voyage utazásbiztonsági tanácsadó cég alapítója olyasmire hívja fel a figyelmünket, amit eddig talán meg sem fordult a fejünkben.

Azt mondja, legyünk résen, amikor valaki felhív, és azt állítja, hogy a recepcióról keres,

és a hitel- vagy bankkártya adatainkra van szüksége. Ugyanis meglepő, de gyakran előfordul, hogy illetéktelenek így próbálnak hozzájutni a kincset érő információkhoz, melyekkel azután visszaélnek.

Ezért Carolyn azt javasolja, hogy telefonon ne adjuk ki a személyes adatainkat, inkább menjünk le a recepcióra, és ott, személyesen tisztázzuk a kérést. Így könnyen kiderül, hogy átverésről volt szó vagy nem.

A szakértő más biztonsági tippeket is megosztott, például azt is javasolja, hogy kérjük meg a recepcióst, írja le a szobaszámunkat ahelyett, hogy hangosan felolvasná. Így elejét vehetjük az esetleges illetéktelen látogatóknak.

Carolyn emellett mindig hord magánál egy ajtószorítót, amit felszerel, ha az ajtón csak egy zár van.

Tudatosság vagy paranoia ezeket a dolgokat megtenni a szállodai biztonságunkért?

(Forrás: The Sun, képek: Getty Images)

recepció | telefon | hotel | veszély | tanácsok

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom