Már a képek láttán is félelmetesnek tűnik Kína talán legkülönlegesebb helye

Nem könnyű sorrendbe állítani a hatalmas ország legszebb látnivalóit, de az biztos, hogy a csodálatos Fanjing-hegyi templomok a csúcsot ostromolják. Több értelemben is. 

Egy hüvelykujjra emlékeztető óriási sziklaforma tetején található a meglehetősen elszigetelt templompár Kína délnyugati felében.

Embert próbáló feladatnak tűnik megközelíteni, ám nincs más választása az erre vállalkozóknak,

merthogy kizárólag gyalogosan lehet feljutni a háromszázharminc méter magasságban a felhők alját karcoló Vörösfelhő Aranycsúcsra. Cserébe elképesztő kilátás jár.

A buddhista templompárhoz nyolcezernél is több lépcső vezet fel. A kétezer-négyszáz méteres szédítő magasságban még fokozni is tudták az izgalmakat, ugyanis a két templomot (Buddha temploma és Maitreya temploma) egy kis kőhíddal kötötték össze – tériszonyosoknak tehát nem igazán ajánlott átkelni rajta.

A Kujcsou tartotmányban található szent hely valamikor a 7. és a 10. század között épült. 2018 óta az UNESCO Világörökség védelmét élvezi.

A tartomány egyébként számos különleges látnivalót, csodás természeti szépséget rejt még: a területen morajlik Kína legnagyobb vízesése, és jó néhány ritka, csak ott megtalálható állat- és növényfaj él arrafelé.

Ez is érdekelhet:

Félelmetes ez a kínai hotel, de vajon milyen a kilátás?

Egy szakadékba, 88 méteres mélységbe ásták be az InterContinental Shanghai Wonderland hotelt, ahol a kilátás miatt sem kell aggódni.

(Fotók: Getty Images)

legszebb | templom | hegycsúcs | látnivaló | lépcső

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom