Más európai nagyvárosokhoz hasonlóan Budapesten is megállítják szerdán egy percre a közösségi közlekedést

Március 24-én délben egy perc csend lesz, és megállnak a járművek a fővárosban.

"Egy perc csend – Budapest csatlakozik az európai nagyvárosokat tömörítő Eurocities kezdeményezéséhez, és jövő szerdán, március 24-én egy perc némasággal emlékezünk meg a koronavírus-járvány áldozatairól, és mindazokról, akik bármilyen módon elszenvedik a járvány következményeit"

– osztotta meg a hírt Facebook-oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

"Március 24-én déli 12-kor egy rövid percre megáll a közösségi közlekedés is Budapesten, hogy osztozzunk azok gyászában, akiktől szeretteiket, barátaikat, ismerőseiket vette el a járvány.

És ezzel a gesztussal szeretnénk megköszönni mindazok munkáját, akik a frontvonalban küzdenek a járvánnyal, orvosoknak, rezidenseknek, ápolóknak, mentősöknek, és azoknak is, akik munkájukkal a korlátozások idején is működtetik a városainkat és Magyarországot."

"Európának szüksége van rá, hogy egy pillanatra megálljon és visszatekintsen – írja Dario Nardella, Firenze főpolgármestere, az Eurocities elnöke az Eurocities honlapján. – Álljunk meg egy percre és emlékezzünk halottainkra, valamint gondoljunk azokra, akik a járvány miatt szenvednek!

Mindenkit arra kérek, hogy csatlakozzon ehhez az egyperces csendhez, melyben emlékezünk, hálát adunk, és új, közös erőt találhatunk!”

Az Eurocities, melynek több mint százkilencven város a tagja – Magyarországon Budapest mellett Debrecen is – élő streammel közvetíti szerdán, európai idő szerint délben az eseményt Dario Nardellával.

Míg Budapest csak egy percre áll le, a legdélebbi pesti hídon egész nyáron nem lehet majd közlekedni, Németországban pedig húsvétkor állítanak meg napokra mindent.

(Forrás: Telex, Eurocities.eu)

eurocities | élő stream | debrecen | budapest | Firenze

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom