Keményebb kormányrendeletet fogadtak el, ami főként a vendéglátósokat érinti

Szigorúbb büntetésre számíthatnak azok magyarországi vendéglátósok, akik megszegik a korlátozó intézkedéseket.

A Magyar Közlöny legfrissebb számából az derül ki, hogy amennyiben a hatóságok tudomást szereznek arról, hogy egy vendéglátó egységben helyben fogyasztanak, vagy illetéktelenek tartózkodnak ott,

az illető helyet első alkalommal hat hónapra, ismételt kötelezettségszegés esetén pedig egy évre bezárják.

Ezen felül, amennyiben egy üzletet másodszor kapnak rajta a korlátozó intézkedések megszegésén, a hely üzemeltetőjét és az üzletet működtető cég minden tagját eltiltják a vendéglátó tevékenységek gyakorlásáról a büntetés teljes idejére. További változás, hogy amíg eddig százezer forinttól egymillió forintig terjedő bírságot szabhattak ki a szabálysértőkre,

a bírság összege ezentúl egymilliótól ötmillió forintig terjedhet.

A vendéglátósok egy része már nem bírja tovább

Az, hogy a vendéglátósok egyre kétségbeesettebbek, érthető, ugyanis egészen márciusig fennmaradnak a jelenleg érvényben lévő korlátozások, így az éttermek, vendéglátóhelyek, színházak, mozik, sportlétesítmények is zárva maradnak.

A vendéglátósok szerte a világban nehéz helyzetben vannak: egy mexikói vendéglátós szerint vagy kinyitnak, vagy meghalnak, míg Lengyelországban kisebb lázadásba fogtak az érintett vállalkozók, akik az érvényben lévő korlátozásokkal ellentétben úgy döntöttek, hogy kinyitnak. Magyarországon pedig az egyik debreceni vendéglátós cselhez folyamodna, hogy kinyithasson – bár van egy olyan érzésünk, hogy ezzel megütné a bokáját:

Érdekes cselt vetne be egy debreceni vendéglátós, hogy kinyithasson

Billiárdasztal és sörpad tesztelésére venné fel a vendégeit, hogy jogszerűen tartózkodhassanak a presszójában.

(Forrás: 444, Magyar Közlöny)

karantén | koronavírus-járvány | magyar közlöny | magyar közönség | magyarország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom