Épül a világ legnagyobb, küllők nélküli óriáskereke

A tervek szerint 2027-re készül el a 180 méter magas Szöuli gyűrű, amely a koreai nemzeti egység iránti vágyat is megtestesíti.

A Sangam-negyedben nagy építkezések történtek, amikor a város a 2022 őszén lezajlott focivébére készült. Ez volt az események egyik központja, és ott található az egykori hulladéklerakóra épült Haneul (Ég) Park is. Ebben, a Han folyó mellett kap helyet az óriáskerék, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. Közel lesz a stadionhoz, és közel lesz az észak-koreai határhoz is, amivel a városi önkormányzat az egységes koreai iránti vágyat szeretné demonstrálni.

A Haneul park

A megújuló energiával működő óriáskeréken harminchat, egyenként huszonöt ember befogadására alkalmas kabin lesz, és naponta akár 11 792 ember is megfordulhat rajta.

A küllők nélküli óriáskerék viszonylag új fejlesztésnek számít, a technológia az elmúlt éveknek köszönhető. Jelenleg a világ legnagyobbjával a kínai Weifang büszkélkedhet, ez 145 méter magas, a kilátókerekek világrekordját pedig az Ain Dubai tartja.

Itt pedig Európa talán leghátborzongatóbb óriáskerekét találjuk.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

dél-korea | Haneul park | óriáskerék | szöul | küllők nélkül

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom