Nagyon meglepő, de gyönyörű svájci városba utazik idén a legtöbb magyar a tavaszi szünetben

Mutatjuk a top tíz kedvenc repülős úti célt a tavaszi szünetre, a győztesen egészen meglepődtünk!

Bázel, Isztambul és Róma – ide repül Budapestről a legtöbb magyar

Akármilyen szokatlan választásnak hangzik is, de Bázel a legnépszerűbb repülős úti cél a tavaszi szünetben Budapestről a Kiwi.com foglalási adatai alapján. Svájc mellett kiugróan megnőttek a Törökországba és a Fülöp-szigetekre szóló foglalások. Ugyan a rövid, azaz az 1500 km-en belüli járatok teszik a foglalások jelentős részét, de egyre többen utaznak tengerentúlra a húsvét környéki időszakban is. Úgy fest, hogy a meghosszabbított tavaszi szünet az utazási kedvre is jó hatással van; a foglalások alapján idén hosszabb időre repülünk külföldre húsvét környékén, és jelentősen több helyet fedeznek fel honfitársaink.

Íme a top tíz repülős úti cél a tavaszi szünetben Budapestről:

  1. Bázel
  2. Isztambul
  3. Róma
  4. London
  5. Milánó
  6. Barcelona
  7. Koppenhága
  8. Lisszabon
  9. Brüsszel
  10. Tenerife.

A lista élén szereplő Bázel azért is nagyon meglepő, mert tavaly még nem is szerepelt a top tízes listán. De több piacon is látni, hogy Svájc egyre népszerűbb repülős úti cél:

hazánkból Svájcba 230%-kal több foglalás érkezett az idei tavaszi szünet időszakára, mint tavaly, ráadásul idén átlagosan 42%-kal kevesebbe került egy repülőjegy ide.

A lista második fokán szereplő Isztambul kapcsán szintén nagy a növekedés: Magyarországról Törökországba 300%-kal több foglalás érkezett idén a tavaszi szünet időszakára, mint tavaly. Szinte hasonló népszerűségi ugrás történt a Fülöp-szigetek esetében is, ahová ráadásul idén tavalyhoz képest 24%-kal alacsonyabb áron lehetett repülőjegyet venni a húsvét környéki időszakra. Egyiptom, amely ugyan nem szerepel a top tíz repülős célpont között hazánkból a vizsgált időszakban, de az adatok alapján egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Egyiptomba eddig főképp utazási irodákon keresztül utaztak, de úgy néz ki, hogy ez a trend változik, és a magyarok is egyre bátrabban foglalnak maguknak repülőjegyet a Nílus ajándékaként aposztrofált országba.

Tarolnak a rövid repülések, de egyre népszerűbbek a tengerentúli úti célok

Közel 30%-kal többe kerül egy repülőjegy a tavaszi szünet időszakára idén, mint tavaly; most átlagosan 178 euróért vettünk repülőjegyet a közelgő húsvéti időszakra a Kiwi.com foglalásai alapján. Az adatokból kiderül az is, hogy azok járhattak a legjobban, akik februárban vették meg a repülőjegyüket a tavaszi szünetre. Ők átlagosan 164 euróért foglaltak.

A tavaszi szünetben a foglalások csaknem kétharmadát rövid, legfeljebb 1500 km-es járatok tehetik ki. Az átlagos jegyárak növekedését elsősorban az okozza, hogy ezek a járatok átlagosan mintegy 33%-kal kerülnek többe, míg a közepes (1500km - 4000km) és hosszú (4000km+) távolságok esetében az áremelkedés kisebb mértékű (15%, illetve 11%) volt.

Az adatokból kiderül az is, hogy a tengerentúli utak aránya magasabb, mint tavaly. Többen döntöttek hosszabb szabadság mellett és több úti célt is felfedeznek idén. A vizsgált időszakon belül idén március 28-án, azaz az iskolai tavaszi szünet első napján ülhet repülőre a legtöbb magyar.

Ugyan a többségnek (55%) egy-három napos lesz a kiruccanás, de idén többen döntöttek hosszabb tartózkodás mellett, mint tavaly. Idén minden negyedik repjegyet foglaló magyar négy-hat napot marad választott desztinációján, 14%-a pedig egy-másfél hetet. Nemcsak hosszabban utaznak, hanem több országot is felfedeznek az idei tavaszi szünetben a magyarok, mint tavaly. Tavaly 55, idén pedig 68 különböző országba vettek repülőjegyet a magyarok a cseh utazási technológiai vállalat adatai alapján.

(Fotók: Getty)

bázel | Isztambul | tavaszi szünet | Svájc | róma

FOLYTASD EZZEL

Hivatalos: ezek a világ legszebb virágmezői

Van egy szempont, ami alapján Budapest bekerült Európa legjobbjai közé

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom