Itt a lehetőség lemerülni és megcsodálni a Titanic eredeti roncsait

Ha imádtuk a filmet, vagy "csak" szeretnénk testközelből látni a történelem egy fontos eseményének utolsó megmaradt darabjait, akkor ennél jobb alkalom nem nagyon lesz rá. 

Tizenegy napos expedíciókat indít az Ocean Gate a százhat esztendeje elsüllyedt Titanic maradványaihoz. A bátor vállalkozók előbb helikopterrel repülnek St. John's-ra, Új-Fundlandra, majd közlekedési eszközt és halmazállapotot váltva az Atlanti-óceánon folytatják útjukat egy jachttal a roncsok tényleges lelőhelye felé, ahová tizenhárom évvel ezelőtt merültek le utoljára kutatók.

A Titanic Survey Expedition résztvevői a megérkezést követően összesen ötórás merüléssel elérik a közel négyezer méteren lévő tengerfenéket a Cyclops 2 nevű speciális mini tengeralattjáró segítségével. A kaland egyik célja, hogy a maradványokból eddig még nem látott 3D-s fotografikus modellt készítsenek, adatokat gyűjtve a kutatóknak a roncs állapotának és megmaradt dokumentumainak pontos mértékéről, illetve a maradványokat körülvevő élővilágról.

Természetesen a szervezők biztosítottak mindenkit, hogy a vízben pihenő roncsokat tiszteletben tartva azokat nem piszkálják és nem hozzák a felszínre.

A misszió legénysége harminc főből áll, amiből kilenc lehet fizetett turista, a többiek a személyzethez tartoznak, vagy tudományos szakértőként vannak jelen. Az expedícióra százötezer dollárért vásárolhatunk jegyet, ami az inflációt figyelembe véve mai árfolyamon pontosan annyiba kerül, mint a Titanicra 1912-ben váltott négyezer-háromszáz dolláros első osztályú tikettek.

Az utazás nem csupán szórakozási célt jelent és a kíváncsiság kielégítését szolgálja, hanem egy kutatás fontos részének tekinthető.

A roncsok és a törmelékek hatalmas területen szóródtak szét, ezeket nagy felbontású videókkal és fényképekkel igyekeznek minden részletre kimenően dokumentálni.

Igen népszerű programról van szó, ugyanis 2019 nyári hónapjaira már csak néhány férőhely maradt a július 26. és július 7.-ei turnusra, illetve az augusztus elsején induló víz alatti kirándulásra.

Ez is érdekelhet:

Kényelmesnek és elegánsnak tűnik a jövő a Mazu két új jachtjának fedélzetén

Egyszerre könnyű és erős, a motor teljesítményétől függően pedig harminchat, vagy akár negyvenöt csomós sebességgel képes hasítani.

(Fotók: Getty Images, oceangate.com)

hajóroncs | expedíció | titanic | történelem | jacht

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom