Ez a spanyolok titkos és offenzív kódneve az angol turistákra

A britek körében Spanyolország az egyik legkedveltebb üdülőhely, a szimpátia azonban, úgy tűnik, nem feltétlenül kölcsönös.

Amikor a spanyolok hiányos öltözetű, flip-flopos brit férfiakat látnak, akik hírből sem ismerik a naptejet, rossz időben is félmeztelenül járnak és meg sem próbálkoznak a spanyol szavakkal, arról nem is beszélve, hogy túlzott alkoholfogyasztásuk kínos és hangos pillanatokhoz vezet kiabáláshoz, hangos énekléshez vagy fociindulók skandálásához , akkor az a szó jut eszükbe, hogy guiri.

Az igazsághoz tartozik ugyanakkor, hogy bár ezt a szót elsősorban a faragatlan briteknek tartják fenn, nem kizárólag rájuk vonatkozhat.

Bármely nemzet látogatóját illethetik ezzel viccesen olykor, aki közhelyesen, feltűnően és tipikusan „turistás“ dolgokat csinál.

A guiri állítólag a baszk giri szóból származik, ami azt jelenti, hogy szőke illetve világos bőrű, és mint ebből is látszik, eredetileg a látogatókat a külsejük miatt nevezték így. Mára azonban a jelentés eltolódott a viselkedés jellemzésének irányába, és akár olyasmi is kiválthatja az elhangzását, mintha valaki rengeteg sangriát iszik vagy a turisták által kedvelt ételeket rendeli.

Nemcsak a spanyoloknak van elegük a tipikusan britnek tekintett viselkedésformákból: más népszerű üdülőhelyek is besokalltak a tiszteletlenségtől.

(Forrás: Ladbible, képek: Getty Images)

 

elnevezés | spanyolország | Anglia | brit turisták | britek

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom