Több mint Sziget – A koncerteken túl már csak ezért a programért is érdemes kilátogatni az idei fesztiválra

Az idei Sziget más lesz, mint az eddigiek. Hogy miért? A szervezők minden eddiginél elképesztőbb látványt ígérnek és olyan műfaji sokszínűséget, ami nem csak a legendás magyar fesztivál esetében példanélküli. A sok újdonság mellett egy dolog állandó marad: a kihagyhatatlan Sziget-feeling.

Két év kihagyás után tavaly a Sziget Fesztivál hozta a kötelezőt. Idén azonban újra a fejlődési pályára álltak, ez pedig az esemény minden egyes pillanatában érezhető lesz. Rögtön szembetűnik a programkínálaton. A koncertek mellett ugyanis idén elképesztő műfaji sokszínűséggel találkozhatunk.

A cirkuszi show-k mellett pedig a sétáló utcaszínházakat sem lehet kihagyni.

Nem túlzás azt állítani, hogy a Sziget talán legnagyobb színpada a sétáló utcaszínházaké, mivel a fesztivál egész területén felbukkanhatnak a produkcióik. Hét fantasztikus előadás várja a Szigetlakókat, amelyek a látvány és a meglepetés mellett a közös élményekre helyezik a hangsúlyt, hiszen a társulatok vagy éppen az általuk bemutatott varázslatos lények kapcsolatba lépnek a látogatókkal,

sokszor éppen akkor, amikor a legkevésbé számítanak rá.

A holland Close-Act Saurus című produkciójában öt méter magas sárkányszerű lények elevenednek meg a nézők szeme láttára. Az előadás során az ősi lények a közönség közt barangolnak és játszadoznak, miközben vezetőjük próbálja kordában tartani őket. A Spanyolországból érkező Sagals d'Osona kilencven fős csapata a lenyűgöző katalán népszokást, a castellert hozza el a Szigetre, így

a fesztivál során több alkalommal is emberi torony épül a legváratlanabb helyeken.

A hagyományokat és a bátorságot, a csapatmunka erejét középpontba helyező bemutatók során a castellerek több mint kétszáz éves hagyományával ismerkedhet meg a közönség. A belga Fanfakids együttes olyan gyerekekből és tinédzserekből áll, akik a brüsszeli városrész, a főként bevándorlók által lakott Molenbeek sajátos, városi zenei keverékével hozzák lázba a hallgatóságot.

A Deabru Beltzak, a baszk ütősök csoportja visszatér Akerrel, a boszorkányok szövetségének ördögével. A Les Tambours de Feu című előadásukban

az ősi pogány szertartásokat idéző dobok ritmusa,

valamint a hangszerekről és a zenészekről fellőtt tűzijáték kihagyhatatlan élmény.

A francia Mécanique Vivante két futurisztikus járművön érkezik egy színpompás Szirén Zenekarral, míg a Paris Benares társulat is visszatér a Szigetre, ezúttal egy hatalmas fekete lovat hoznak, melynek megjelenése és mozdulatai nagyon is valósághűek, gigantikus mérete viszont már inkább a csodák világába kalauzolja a nézőket. Végül, de nem utolsó sorban az izraeli Asphalt Theatre a képzeletbeli Chorbastanból hozza el nekünk vonuló előadását, ahol a zene rengeteg tréfával, örömmel, komédiával és akrobatikával is párosul.

(Fotók: Sagals Osona, Deabru Beltzak)

 

Óbuda | budapest | nagy sztori | utcaszínház | Sziget Fesztivál

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom