Egészen különleges oka van annak, miért akar mostanában mindenki Törökországba utazni

Franciaország néhány pillanatig még Európa második legnépszerűbb nyaralóhelye marad Spanyolország mögött, de hamarosan megelőzi egy másik ismert úti cél.

Ennek oka, hogy az előzésre készülő Törökország a világjárvány előtti időszakhoz képest hetven százalékkal növelte látogatói számát.

És bár Franciaország még mindig bővelkedik álomszép tájakban, nagyszerű városokban, borokban és ételekben, Törökország ókori műemlékekkel, nevezetességekkel, hihetetlen strandokkal és...olyan helyekkel is rendelkezik, ahol orvosi beavatkozásokat lehet végezni.

Az ország mindig is népszerű úti cél volt, a látogatószám növekedésének egyik fő mozgatórugója most viszont az orvosi turizmus fellendülése.

2022-ben 44,6 millió ember utazott Törökországba, ebből 1,2 millió volt afféle "orvosturista". A Tourism Economics és a World Travel Market szerint 2023-ban a látogatók száma meghaladja majd az 50 milliót, az év első felében pedig már 746 290 orvosturista látogatott el oda.

A Török Fogorvosok Szövetsége szerint évente 250 ezer külföldi páciens érkezik az országba fogcsiszoltatásra. A hajátültetés mellett ez az egyik legnépszerűbb kezelés, amit szorosan követ a lézeres szemkorrekció és a súlycsökkentő műtét.

Bár az orvosturisták száma valóban elég magasnak tűnik, szerencsére rengetegen vannak még, akik csak azért utaznak Törökországba, hogy megcsodálják vibráló városait és történelmi emlékeit.

Bár a nyár mindig vonzó, de a kisebb tömeg, a kellemesebb időjárás és a fenntarthatóság jegyében érdemes szezonon kívül – tavasszal vagy ősszel – is meglátogatni a Budapestről repülővel egy isztambuli átszállással elérhető Bodrumot.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

népszerű | orvosturizmus | törökország | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom