Három izgalmas várost köt össze ez az új, költségkímélő európai vonat

Sorra nyílnak az új vasúti útvonalak Európa-szerte, nemrég számoltunk be például egy Prágából induló és egy Ausztriába tartó járatról. Most pedig egy holland társaság tör a sínek fapadosának címére.

A GoVolta, amelyet Hessel Winkelman és Maarten Bastian alapított, jövő tavasszal tervez elindítani néhány új járatot Amszterdamból.

Illusztráció

A The Man in Seat 61 nevű youtuber szerint

naponta közlekednek majd a vonatok a holland főváros és Berlin, valamint Amszterdam és Koppenhága között, és heti háromszor lehet majd eljutni Bázelbe.

A járatok várhatóan 2025 májusában, júniusában és júliusában indulnak. Emellett terveznek egy párizsi útvonalat is, de ezen 2026 előtt nem indulnak még járatok.

Bázel

A szolgáltatás pedig az ígéreket szerint rendkívül költségkímélő lesz. Igaz, ennek az az ára, hogy nem fog olyan nagy sebességgel hasítani, mint például az Eurostar. De a vonatozás sok utazónak épp a lelassulásra és a tájban való gyönyörködésre lehet jó alkalom. Amszterdam és Berlin között körülbelül például nyolc óra lesz az út, a Deutsche Bahnnal ezt hat óra alatt tehetjük meg.

Egy normál másodosztályú ülés ugyanakkor nem kerül majd tíz euróba (körülbelül négyezer forintba) sem, vagyis körülbelül hetven százalékkal olcsóbb, mint egy jegy az Eurostarra. Vonatonként száztíz ilyen jegy áll majd rendelkezésre, melyek értékesítését a tervek szerint idén októberben kezdik meg.

Eközben a német vasút hiánypótló újítást vezetett be, a fiatalok pedig ingyenes európai vonatbérletekre pályázhatnak.

(Forrás: TimeOut, képek: Getty Images)

járat | Németország | útvonal | utazás | Európa

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Hat csodálatos európai nemzeti park, ahol feltöltheted a lelked – és a tüdőd

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom