Elég bátor lennél, hogy átmenj rajta? Új gyalogos függőhidat kapott Európa

Erdős domboldalai, és amiatt, hogy az ország belsejében fekszik, Olaszország zöld szívének is nevezik Umbriát, most pedig újabb perspektívából csodálhatjuk természeti kincseit és gyöngyszem-falvait.

A Sellanót és Montesantót összekötő, körülbelül nyolc kilométeres függőhíd egy szakadékon ível át, és 175 méterével az egyik legmagasabb Európában. A mintegy ezer lépésből álló utat nagyjából fél-háromnegyed óra alatt lehet megtenni.

Az adrenalintermelést a szakadék látványa mellett egy hatvannyolc méteres emelkedő is fokozza Montesanto felé, az úgynevezett tibeti híd alján pedig a deszkák egymástól némi távolságra találhatók, így nagyon kell figyelni arra, hová lép az ember. De annyira azért nem kell megijedni, mert a látogatókat hám is védi a zuhanástól.

Mint Sellano polgármestere, Attilio Gubbiotti elmondta, szeretnék újjáéleszteni az elnéptelendő falut, amelyet a 2016-os Közép-Olaszországban pusztító földrengéssorozat után kezdtek elhagyni a lakosok.

A húsvéti hétvégén megnyitott híd óránként legfeljebb kilencven látogatót fogad, jelenleg május 5-ig lehet jegyet venni rá Sellano turisztikai oldalán. A turistáknak be kell tartaniuk bizonyos szabályokat, a legfontosabb, hogy megfelelő cipőt viseljenek. A gyerekek százhúsz centis magasságtól kezdve léphetnek a hídra.

Ha rossz az idő, az építményt bezárhatják, de a környéken akkor is találunk látnivalót, kezdve mindjárt Sellanóval amelyet rendszeresen választanak be Olaszország legszebb falvai közé.

Tőlünk egy karnyújtsányira található a világ leghosszabb gyalogos függőhídja, ezek pedig a világ legfélelmetesebb hídjai.

(Forrás: CNN, képek: Visit Sellano/Facebook, Getty Images)

umbria | függőhíd | híd | gyalogos | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Wizz Air

Egy utazási szakértő elárulta, mi az a két leggyakoribb hiba, amit a repülőn alvásnál elkövetünk

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram