Évek óta nem volt ilyen könnyű bejutni a világ egyik legszigorúbban ellenőrzött országába, mint most

Új-Zéland eltörli a legtöbb utazási korlátozást, hogy az élet végre visszatérhessen a normális kerékvágásba.

A koronavírusos esetek száma csökken, a lakosság átoltottsága magas, a Covid-19 kezeléséhez pedig könnyen hozzá lehet férni, ezért Jacinda Ardern miniszterelnök bejelentette: gyakorlatilag minden korlátozást eltörölnek, amelyek

a világ egyik legszigorúbban ellenőrzött országává tették Új-Zélandot az elmúlt években.

Ezentúl csak a pozitív teszttel rendelkezőknek kell hét napra izolálniuk magukat, a beutazókra vonatkozó kötelező teszteket is eltörölték, azonban nekik továbbra is ki kell tölteniük egy nyilatkozatot az érkezésük előtt, emellett pedig azt is fogják szorgalmazni, hogy

az első napon, majd az ötödik-hatodik napon is végezzenek gyorstesztet.

A légitársaságok menetrendjei visszaállnak a megszokottra és visszatér a Trans-Tasman járat is, amely Ausztrália és Új-Zéland közötti utascserét segíti elő.

(Forrás: Executive Traveller, fotók: Getty Images)

 

koronavírus | utazási korlátozás | uj-zeland

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom