A világ legkülönlegesebb templomát Új-Zélandon kell keresni

Őszinték leszünk: sem belföldön, sem külföldön nem szoktunk különösebben bizseregni a templomlátogatások gondolatától – egy idő után már annyira hasonló és egybefolyó az összes. De imádjuk, ha megcáfolnak, és az új-zélandi Ōhaupō TreeChurch-csel ez maradéktalanul sikerült is. A templom egy szimpla fémszerkezet és rengeteg fa: nincsenek falak, padló, tető, kupola, kápolna, szentképek, csak a természet fonja körbe a templomot.

Az élő-lélegző fatemplomot az Északi-szigeten található Ōhaupō városában Barry Cox tejtermő építette. Cox körülbelül négyezer fát ültetett a telekre, és arra gondolt, hogy a földnek kellene itt egy templom. De ahelyett, hogy egy hagyományos kőtemplomot épített volna, úgy döntött, a templomnak a föld részét kell alkotnia.

A fatemplomot 2015-ben nyitotta meg: a vaskeret, a padok és egy márványoltár mellett a templomot alkotó fák és bokrok között például enyves égert, bordó levelű hopp bokrot és gombkoronájú juharfát találunk.

Coxnak nem volt konkrét célja a templommal, csak örül, hogy az emberek szeretik, és hogy sok esküvőt is oda szerveznek. Megértjük, miért.

Ez is érdekelhet:

Nem véletlenül jelölték az év enteriőrdíjára ezt az ausztrál házat

Avagy ilyen pompás, mikor egy építész saját magának rendez be.

utazás | város | Ōhaupō | templom | uj-zeland

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom