Bárki vehet jegyet egy űrutazásra, de iszonyatosan sok pénzébe fog kerülni

Miután jóval több mint egy évtizeden át folyamatosan hype-olta, a Virgin Galactic végre a nagyközönségnek is felkínálja a lehetőséget, hogy eljusson az űrbe. A "világ első kereskedelmi célú űrrepülőgépére" szóló jegyeket már elkezdték árusítani.

Amikor azt mondjuk, hogy "nagyközönség", akkor az valójában a nagyon gazdagokra vonatkozik. A jegyek ára 450 ezer dollártól (kb. 140 millió forinttól) kezdődik, ami bármilyen mércével mérve is csillagászati összeg. Az utazás másfél órás, ami percenként ötezer dollárt (másfél millió forintot), vagyis másodpercenként 83 dollárt (26 ezer forintot) jelent.

És mielőtt záporoznának a legfontosabb kérdések: igen, ez egy retúrjegy.

A gép az új-mexikói űrrepülőteréről indul és természetesen oda is tér vissza. Az utasok az űrhajó tizenhét hatalmas ablakán keresztül észbontó kilátásban gyönyörködhetnek, és legalább néhány percre megtapasztalhatják a súlytalanságot is.

A jegyvásárlók viszont nem csupán az űrrepülés semmihez sem hasonlítható élményét kapják meg. A hatalmas árcédula hozzáférést biztosít a "jövő űrhajósainak" közösségéhez is, ami lényegében meghívást jelent más űrtémájú eseményekre és utakra.  A jegyár továbbá tartalmazza a repülés előtti kiképzést és a szállást is. Az utazások ez év végén indulnak.

Úgy tűnik tehát, hogy az iparág most már nyit a (kivételesen tehetős) nagyközönség felé. A Virgin Galactic 2018 óta végez tesztrepüléseket technikailag a világűrbe (azaz 50 mérföldes magasságba), és maga Richard Branson is megtette már a csodás utat tavaly. Tulajdonképpen ez a második alkalom, hogy a Virgin Galactic megnyitotta az értékesítést a nagyközönség előtt, hiszen  már 2014-ben is megtette, ám egy halálos baleset miatt szüneteltette a folytatást.

A jegyfoglaláshoz egyébként előleget is le kell tenni, pontosan 150 ezer dollárt.

Space Transportation kínai repülőgépipari cég pedig bejelentette, hogy olyan, szárnyas rakétával kombinált repülőgépet fejleszt, amelyet űrbéli kirándulásokra és városok közötti közlekedésre is lehet majd használni. A cég azt állítja, hogy a Peking és New York közötti út, melyhez most legalább tizenhárom óra szükséges, mindössze egy órát vesz igénybe a szuperszonikus járattal.

(Forrás: TimeOut, fotók: Virgin Galactic)

űrutazás | jegyek | virgin atlantic | űrrepülés | jegyárak

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom