Hét készség, ami bármilyen utazáskor jól jöhet

Utazás során sosem várjuk a balszerencsét, a kellemetlen helyzetek azonban gyakran szembejöhetnek. Ilyenkor lehetnek hasznosak ezek a kvalitások, amelyek szélsőséges esetben akár életmentők is lehetnek.

Jó kommunikációs készség

Turistaként ismeretlen helyeken gyakran érezhetjük magunkat kicsit elveszve. Ilyenkor általában a helyiektől kérünk segítséget, útbaigazítást. Sokakból azonban az idegenek megszólítása szorongást vált ki, holott az udvarias kommunikáció célravezető és a legtöbben akkor is megtalálják a segítségnyújtás módját, ha kevésbé értik azt a nyelvet, amin kérdezünk.

Kerékcsere

Az egyik legrosszabb dolog, ami út közben történhet velünk, ha egy világvégi úton defektet kapunk. A segítség megérkezése ilyenkor több órát is igénybe vehet, ráadásul meglehetősen költséges is, így a kerék kicserélésének képessége sok eurót érhet.

Tűzrakás

A tűzrakás különösen fontos készsége azoknak, akik hátizsákos túrákra indulnak és az éjszakát a szabadban töltik. A tűzre ugyanis nemcsak a hűvösebb éjszakákon, de a főzéshez is szükség van.

Önvédelem

Az önvédelem olyan hasznos tudás, ami valóban életmentő lehet bizonyos helyzetekben. Utazásaink során is kerülhetünk kevésbé biztonságos környezetbe, ahol támadásoknak lehetünk kitéve. Az önvédelem segítségével megelőzhetjük a bajt, vagy eredményesen tudunk kezelni bizonyos helyzeteket.

Úszás

Az úszni tudás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy vízparton biztonságosan tölthessük a nyaralásunkat, de mások életét is megmenthetjük akkor, ha tudjuk, hogyan húzzuk ki baj esetén a vízből. Hajókirándulások, vadvízi evezések esetén szintén nélkülözhetetlen.

Tudatosság - a csomagoláskor is

A tudatos csomagolás olyan készség, aminek elsajátításához elsősorban rutinra van szükség. Kifejezetten sok utazó számára jelent kihívást az, hogy optimális mennyiségű ruhát és egyéb kiegészítőt, eszközöket és felszereléseket pakoljanak össze, mielőtt útra kelnek. A csomagolás során a listaírás sokat segíthet, de érdemes a korábbi tapasztalatokból is meríteni akkor, amikor elővesszük a bőröndünket.

Alkudozás

A világ számos részén élénken él az alkudozás kultúrája, amit ha jól űzünk, rengeteg pénzt megtakaríthatunk, miközben a helyi lakossággal is megismerkedhetünk.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty Images)

utazás | készségek | biztonság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom