A változást a közvetlen környezetünkben kell elindítani?

Nem mindig a méret a lényeg, és ez így van az írott szövegek kapcsán is. Mivel rengeteg olyan dolgot látunk és hallunk a hétköznapok során, ami megérint, elgondolkodtat, zavar vagy éppen inspirál bennünket, úgy döntöttünk, elmondjuk a véleményünket, méghozzá röviden és tömören. Fülöp Luca szerzőnk Melinda Gates könyvét olvasta el… De a többit elmondja ő maga.

Szinte keressük a katasztrófát, és nem vesszük észre, hogy karnyújtásnyira van tőlünk, és a segítségünkért kiált. Ezt a frappáns gondolatot sikerült megfogalmaznom magamban, miután elolvastam, majd időről időre újra átlapoztam Melinda Gates A nő helye című könyvét és sokadszorra is szembesültem azzal, milyen megoldandó problémákkal van tele a világunk. A Bill Gates és felesége, Melinda által létrehozott Bill és Melinda Gates Alapítvány azért dolgozik, hogy a föld legszegényebb országaiban is egészségesen nőhessenek fel a gyerekek, hogy erőszakmentes és boldog családok születhessenek, hogy ne kelljen tiszta ivóvizet és alapvető oltásokat nélkülözniük a hátrányos helyzetűeknek, és a sort még hosszan folytathatnánk. A Gates házaspár egészen Afrikáig ment azért, hogy céljait megvalósíthassa, és egy jobb világot teremtsen. Mégis gyakran felmerül bennem a kérdés: mi a helyzet a közvetlen környezetünkkel?

Nem lenne célszerűbb a lakóhelyünkön, vagy legalábbis a saját országunkban elindítani a változást?

Nem lennénk nyugodtabbak, ha először a saját házunk táján söprögetnénk, és amikor itt minden – vagy legalábbis nagyjából minden – rendben van, akkor terjesztenék tovább az erőnket? Súlyos kérdések ezek, és legalább annyira égető a megválaszolásuk, mint a klímaváltozás vagy a környezetvédelem kapcsán felmerülő kérdésköröknek. Amíg nem jutunk dűlőre velük, addig viszont egyszerű a képlet: csak segítsünk, amikor és ahol csak tehetjük.

Ez is érdekelhet:

környezet | melinda gates | tárca | jótékonyság

FOLYTASD EZZEL

Hatalmas problémával szembesült Párizs alig pár hónappal az olimpia előtt

Ebben a tíz európai városban a legkönnyebb most munkát találni

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Így lett apró lámpaboltból dizájnbirodalom a Solinfo
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom