Ezek a világ legbiztonságosabb országai

A Global Peace Index 2023-ban is összeállította azon országok listáját, ahol a legkevesebb a bűnözés, az erőszak, és a korrupció.

Mindenkori úti célunk kiválasztása során az egyik legfontosabb szempont a biztonságérzetünk. Akár egyedül, akár társaságban utazunk, nem akarunk folyamatosan azon aggódni, mikor kerülünk veszélybe. Ebben segít a Global Peace Index, amely számos tényező alapján rangsorolja az országokat. A vizsgálati szempontok között szerepel az erőszak, a bűnözés, a terrorizmus és a nemzetközi konfliktus is.

Ezek alapján a legbiztonságosabb országnak Izland bizonyult, amely 2008 óta minden évben elnyeri ezt a címet, köszönhetően alacsony bűnözési rátájának. A lista második helyén Dánia végzett, míg a harmadik Írország lett.

Ez utóbbi öt helyet ugrott előre a listán a 2022-es felmérés óta.

Íme, a világ tíz legbiztonságosabb országa jelenleg a Global Peace Index szerint.

  1. Izland
  2. Dánia
  3. Írország
  4. Új Zéland
  5. Ausztria
  6. Szingapúr
  7. Portugália
  8. Szlovénia
  9. Japán
  10. Svájc

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

bűncselekmény | biztonságérzet | izland | írország | biztonság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom