Nem meglepő, hogy a világ legjobb pizzája Olaszországban van. Az azonban már korántsem ennyire egyértelmű, hogy a toplisták élén álló pizzéria margherita pizzája csupán hét euróba, vagyis átszámítva 2600 forintba kerül.
A Caserta belvárosában található I Masanielli étterem huszonöt perces autóútra található Nápolytól. A pizzéria igazán különleges, ugyanis négy egymást követő évben is a Top 50 pizza listájának élére került. Vezetője Francesco Martucci, aki tíz éves kora óta dolgozik, családjának anyagi nehézségei miatt. Caserta egyik legrégebbi pizzériájában kezdte,
tizennégy évesen már egyedül dolgozott a konyhában, tökéletes tésztareceptet készített, és új ízeket alkotott.
2001-ben bátyjával nyitotta meg első I Masanielli pizzériáját. Az üzlet olyan pici volt, hogy csak elvitelre volt lehetőség. 2017-ben nyitotta meg aztán új – és jóval nagyobb – éttermét, mely a belvárosban várja a vendégeket, kőhajításnyira a látványos, 18. századi Caserta királyi palotától.
A pizzériában a klasszikus margherita átszámítva 2600 forintba kerül,
míg a bufala, vagyis a bivalytejes változatért 3400 forintnak megfelelő eurót kérnek el.
A titok a különleges sütési módszer. A kínálatban szereplő pizzák közül ugyanis többet három hőmérsékleten sütnek: először 100, majd 180, végül 400 fokon készül. Így készül a sült paradicsomból, olajbogyóból, szardellából, medvehagymás pestóból, kapribogyóból és oregánó krémből álló Futuro di Marinara, a bivaly mozzarellás, parmezános, koktélparadicsomos DOC és a mozzarellával, hagymával, sertéspofával és a világ legrégebbi sajtjából, a conciato romanóval készülő Genovese secondo Martucci. Ezek közül is a legdrágább pizza 4900 forintba kerül.
Nem kell Itáliáig menni a legjobb pizzákért. Magyar pizza is szerepel ugyanis Európa legjobbjai között az olaszok szerint, az is kiderült, hogy melyik magyar süti a legjobb pizzát.
(Forrás: The Sun, fotók: hivatalos Facebook-oldal)
pizza | világ legjobb pizzája | caserta | i masanielli
A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel
Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!