Itt a lehetőség ingyen bebarangolni Sissi korábbi otthonát

Megnyitotta virtuális kapuit Európa egyik legszebb barokk épületegyüttese. 

Ausztria legismertebb turistalátványosságát békeidőben évente több mint ötmillióan keresik fel, jelen helyzetben csupán az internet segítségével tudjuk bejárni. Úgy viszont elég látványosan!

A majdnem másfél ezer helyiséget magában foglaló schönbrunni kastély belsőépítészeti stílusában a barokk és a rokokó, valamint a biedermeier ötvöződik. A nyugati szárnyban a császári pár, a keletiben Mária Terézia lakosztályai kaptak helyet az ún. Ferenc Károly-lakosztályok mellett, melyekben Ferenc Károly főherceg és Zsófia főhercegné töltötték mindennapjaikat.

A csodálatos kastélyparkban lenyűgöző kutak, szobrok, emlékművek, fák és virágok találhatók, valamint a szépséges Gloriette. A birtokhoz tartozik még a Császári Hintómúzeum, a Trónörökös kertje, a Narancsház kertje, az útvesztő, az állatkert, a pálmaház és a sivatagi ház is.

Az 1996 óta az UNESCO Világörökségének védelmét élvező schönbrunni kastélyban élt Ferenc József császár és felesége, Wittelsbach Erzsébet magyar királyné, azaz Sissi is.

Mindössze néhány kattintással most virtuálisan bejárhatóak a császári család igen impozáns szalonjai, lakosztályai, reggelizője, sőt még Sissi korábbi szobájába is be lehet lesni a képernyőn keresztül ezen az oldalon.

Ez is érdekelhet:

A világ egyik leghíresebb operaháza ingyen elérhetővé tette mindenét

Az előadások mellett eddig soha be nem mutatott anyagokból is lehet csemegézni.

(Fotók: Unsplash)

sissi | bécs | schönbrunni kastély | Virtuális | online

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom