Ez a legtrendibb program most a Karib-tengeren

Érezted már úgy, hogy a jógaórád egyszerűen nem volt elég? Nos, itt a lehetőség, hogy a következő szintre emeld ezt a mozgásformát!

Víz alatti jógaórákat tart ugyanis a Saint Lucia-i Windjammer Landing Hotel a Karib-tengerben, nagyjából hat méter mélyen.

A foglalkozások célja a stressz leküzdése, a megfelelő légzés elősegítése, illetve azt is lényeges szempontként említik, hogy az új résztvevők jól érezzék magukat a szokatlan környezetben.

"A programot azért vezettük be, hogy az új búvároknak lehetővé tegyük, hogy a víz alatt is ellazuljanak, hiszen a búvárkodáshoz relaxációra és komfortérzetre van szükség. A cél alapvetően csak annyi, hogy jól érezzük magunkat a víz alatt" – magyarázza Abigail Brown, az Eastern Caribbean Diving oktatója. Nemcsak kezdő, hanem tapasztalt búvárokat is várnak, akiknek ez másfajta, tudatosabb módot jelenthet víz alatti relaxációra és a megfelelő légzéstechnikára.

Az oktatók a vízbe csobbanás után arra ösztönzik a résztvevőket, hogy bátran alkalmazzák a korábban a hajón tanult mélylégzési gyakorlatokat, és vegyenek fel néhány víz alatti jógapózt.

A gyakorlatok előnyei között említik a szívritmus lelassítását, a vérnyomás csökkentését, valamint a nyugalom érzésének előidézését.

A foglalkozás másik fontos célja, hogy a résztvevők legalább néhány percre kikapcsolják az agyukból az egész Covid-okozta szorongást, és mindazt, ami történik. "Lényegében ez egy bevezetés a jógába. Ha csak annyit mondanánk, hogy jógaórát tartunk, nem biztos, hogy eljönnének az emberek. De ha úgy hirdetjük, hogy jóga- és búvárkodás órát tartunk, a búvárok talán úgy lennének vele, hogy »oké, én már búvárkodom, hadd próbáljam ki«,  és így máris egy kiváló belépőt jelenthet a jógába" – zárta Abigail Brown.

Immáron jógaórákra is be lehet csekkolni a nyugati félteke legmagasabb felhőkarcolójába, a bámulatos és egyben hátborzongató üvegpadlós kilátóval rendelkező, tavaly márciusban megnyitott New York-i Edge-be.

(Fotók: EuroNews, fotók: Getty Images)

búvárkodás | karib-tenger | víz alatti | jóga

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom