Ilyen titkos régészeti lelőhely van a világ leghíresebb kútja alatt

A helyszínen található egy vízvezeték is, amely vízzel látja el Trevi-kutat.

Egy olyan gazdag történelmi múlttal rendelkező városban, mint Róma, számos rejtett kincs fedezhető fel, ezek egy része pedig a föld alatt, a kíváncsi szemek elől megbújva található.

Ilyen például Trevi-kút, melyet minden évben több millió turista keres fel, de hogy mi található alatta, arról sokkal kevesebben tudnak.

A "Víz Városaként" ismert Vicus Caprarius egy ókori római komplexum, amely a város Trevi kerülete alatt található, ahol egykor lakásokként funkcionáló épületek maradványai vannak. A régészeti lelőhely az első századból származik, de csak a kilencvenes évek végén fedezték fel. Megtekinthető ott az ásatás során talált több száz műtárgy is, köztük terrakottafigurák, afrikai kerámiák, mozaiklapok és több mint nyolcszáz érme is.

Ami azonban igazán különlegessé teszi ezt a rejtett látványosságot, a víz, ami keresztülfolyik rajta. A Vicus Caprariusban a látogatók olyan medencéket találnak, amelyek még mindig megtelnek vízzel. Ez az Aqua Virgónak, az ókori Róma tizenegy vízvezetéke közül az egyiknek köszönhető, mely egyenesen a Trevi-kúthoz vezet, hogy vízzel lássa el azt.

A régészeti lelőhelyre a jegy négy euróért vásárolható meg.

Róma legújabb látványossága a francia street artos, JR új, igazán monumentális alkotása, amely a híres Palazzo Farnese homlokzatára került. Az épület a francia nagykövetségnek ad otthont és a művésznek köszönhetően a reneszánsz palota egy teljesen újszerű arcát mutatja meg.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: vicuscaprarius.com)

vízvezeték | róma | trevi-kút | ásatás | járat

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom