Van egy kávézó, ahol a milliónyi impulzus helyett pihenni hagyják a vendégeket

A Szöul északnyugati részén található Vonzrr kávézó a maga nemében különleges, hiszen nem kívánja elrejteni hiányosságait, sőt, egyedülálló kialakításával és berendezésével fel is fedi azokat.

A Studio Sherpa alakította ki az enteriőrt, a céljuk pedig az volt, hogy a tér esszenciájára összpontosítsanak és olyan funkcionális területeket alakítsanak ki, ahol

olvasni, dolgozni és nassolni lehet.

Mindenben az egyszerűségre törekedtek, azonban az innováció is fellelhető benne. Fa furnérból okos bútorokat építettek, hogy ismét hangsúlyozni tudják azt a stratégiát, miszerint

a lényegre összpontosítanak, nem pedig a külső pompára.

A kávézó két szintjét egy masszív kőlépcső köti össze, amelyet hangulatosan megvilágítottak és melynek biztonságos használatához még korlátra sem volt szükség.

A végeredmény nem is egy vendéglátóhely hatását kelti, sokkal inkább

egy olyan magánházét, ahol szeretettel fogadják és pihenni hagyják a vendégeket.

A Roadsteren rendszeresen bemutatunk különleges kávézókat. Itt egy templomból lett minimalista helyet lehet megnézni, itt egy olyan budapesti kávézót mutatunk, ami egyszerre kulthub és iroda is, itt pedig eláruljuk, miért mondjuk azt, hogy ez a kolozsvári kávézó maga az önismereti utazás.

(Forrás: The Space, fotók: In and Out)

minimalista | funkcionalizmus | minimalizmus | enteriőr | design

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom