Nagy lesz a választék a nyáron, hat új úti célra repülhetünk Budapestről a Wizz Airrel

A Wizz Air júniustól új úti célokra indít járatokat, több, már meglévő útvonalon pedig tovább sűríti a járatait.

Közvetlen járattal utazhatunk Budapestről Brassóba, Brüsszelbe, Bukarestbe, Jerevánba, Stuttgartba és Valenciába, és sűrűbben közlekednek majd az alicantei, az athéni, a bázeli, a glasgow-i, a madridi, a máltai, a milánói, a nápolyi, a nizzai, a római, a thesszaloniki, a tiranai, valamint a párizsi járatok. A Wizz Air emellett különgépeket indít a németországi labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzéseire Budapestről és Debrecenből.

A légitársaság magyarországi utasszállító kapacitása az új járatokkal 6,67 millióra nő, tizenöt százalékkal meghaladva a tavalyit. A budapesti bázis két új géppel egészül ki, így a fővárosi flotta tizenhat tagúvá bővül. Emellett Debrecenben is üzemeltetnek egy gépet. A légitársaság jelenleg 201 Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet, flottájának átlagéletkora 4,2 év.

A cég 2023-ban több mint 60,3 millió utassal csúcsot döntött, a 2022-es utasforgalmat csaknem harminckét százalékkal múlta felül.

Magyarországon 5,2 millió utassal és huszonykilenc százalékos növekedéssel zártak. Tavaly a Wizz Air csaknem száz új járatot indított, flottája harminckét új repülővel bővült, gépei összesen 263 millió kilométert repültek.

A bevétel 134 százalékkal, 3,896 milliárd euróra emelkedett a tavaly március 31-én zárult üzleti évükben, miközben az utasforgalom 88 százalékkal, 51,072 millióra nőtt. A kamatok, adófizetés és értékcsökkenési leírások előtti eredmény 134,3 millió eurót ért el, miután a megelőző üzleti évben 23,3 millió eurós veszteséget könyveltek el. A cég nettó vesztesége a 2021/2022-es 642,5 millióról 535 millió euróra csökkent.

A cég egy másik nagy bejelentést is tett ma, miután szerződést kötött a Magyar Olimpiai Bizottsággal.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

brüsszel | fapados | wizz air | valencia | jereván

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram