Yaxell konyhakés - avagy a prémium konyhai eszköz

A profi szakácsok tudják, hogy néha igazi szamurájként kell aprítani az alapanyagokat ahhoz, hogy képesek legyenek tartani az időt egy-egy hosszabb menüsor elkészítése során. Nos, ha szamurájkard nem is, de “szamurájkések” a rendelkezésedre állhatnak.

A következő cikkben megismerkedhetsz a japán technológia minőségi eszközeivel, a Yaxell konyhakésekkel.

Szamurájkardok a konyhában?

A Yaxell konyhakések története közel 800 éves, és valóban a japán szamurájkardokkal hozhatóak összefüggésbe. Az egykori kovácsmesterek egy szigorú kormányrendelet miatt kényszerültek arra, hogy a kardok helyett a hétköznapi kések irányába tereljék profiljukat. A hagyományokat azonban így is megőrizték, így szép lassan megjelentek a “szamurájjellegű” konyhakések.

Az ún. Ran Eurofit kések között például nincs két egyforma darab, és markolatuk díszes rajzolata egyedivé varázsolja őket. Ezek a tradíció szellemében, de a modern technológia segítségével készülnek. Az éles, megbízható pengék a szamurájok számára is fontosak voltak, hát még később a konyhában dolgozóknak!

Hogyan válassza ki a megfelelő konyhakéseket?

A kés kiválasztása során leginkább az egyén igényeire kell támaszkodni, azonban annyi bizonyos, hogy élesnek kell lennie!

Egy tompa késsel nemcsak a munkánk veszhet semmibe, de balesetveszélyes is. A munka több erőt igényel, ráadásul a kéz megcsúszása is sokkal esélyesebb. Az élek azért is fontosak, mert a darabolt élelmiszer frissességét is fokozhatja. Ellenkező esetben az élelmiszer roncsolódhat, és a felületén különböző baktériumok is megtelepedhetnek. 

Amennyiben neked sem mindegy, hogy milyen minőségben és mivel dolgozol, akkor ideje beszerezned egyet a Kések Ollók Webáruház Yaxell kései közül, hogy minden simán menjen! A következő pár sorban arról is olvashatsz, hogy miben tér el a Yaxell konyhakés a többi márka késeitől, és miért is előnyös ezek használata.

Miben más egy Yaxell konyhakés?

A Yaxell márkanév egyik késsorozata a Run nevet viseli, amelyek a páratlan minőségű konyhakésekkel hozhatóak összefüggésbe.

A damaszkuszi acélról már szinte mindenki hallott valamilyen forrásból, hiszen ezekből már 2500 éve is készítettek eszközöket. Ezek az acéltermékek a legnagyobb fejlődést Japánban érték el. Régen úgy tartották, hogy a penge felszínének rajzolatai mágikus erővel bírnak, így egyszerre védelmezik és győzelemre segítik a harcost. Nos, ez a mágikus erő a konyhában is jól jönne.

A Yaxell konyhakések egyediek, a hagyomány és a modern technológia ötvöződik bennük. Rozsdamentes acélpengékkel, csúszásmentes és tapadós markolattal vannak ellátva.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom