Zebegényben „lélegzetláncolattal” segítik a szállásadók a kórházi dolgozók munkáját

Gyönyörű kezdeményezés.

Zebegény az egyik legfestőibb magyar Duna-parti község. Szépségéről sokat elmond, hogy népi etimológiája szerint még sváb telepesek nevezték el, akik a Duna-kanyar láttán így kiáltottak fel:

„See beginnt!”, azaz „Tenger kezdődik!”

Ebben a gyönyörű, alig ezerkétszáz lakosú Zebegényben több szálláshely döntött úgy, hogy közös összefogással szeretnének segíteni az egészségügyi dolgozóknak a koronavírus-járvány okozta helyzetben.

A zebegényi Hegyi Kabin, a Treestyle Zebegény és a Natura Hill Zebegény vidéki és családi szállásadókként felajánlják az orvosok, ápolók és mentősök számára, hogy két éjszakára ellátják őket, amikor túlleszünk ezen a krízishelyzeten.

A Natura Hill lilába öltözött látképe

Mindhárom szálláshely kifejezi közösségi oldalukon háláját az egészségügyi dolgozók fáradhatatlan kitartásáért és végtelen odaadásáért, mellyel éjt nappallá téve helytállnak ezekben a kritikus időkben.

Kilátás a Treestyle Zebegényből

A szálláshelyek további zebegényi szállásadót is kérnek, hogy minél többen csatlakozzanak a „lélegzetláncolathoz”, mellyel remélhetőleg sok-sok éjszakával tudják majd azokat a dolgozókat kényeztetni, akik most dolgoznak erőt nem kímélve az ország egészségéért. (A községben ugyanakkor a napokban megjelentek azok a feliratok, melyek megkérnek minden turistát, hogy most ne látogassanak Zebegénybe, hanem maradjanak otthon.)

A Hegyi Kabin Zebegényben
Ébredés a Natura Hillben

A szállásadók azt kérik, küldjék el számukra azoknak az orvosoknak/mentősöknek/ápolóknak az adatait (név, telefonszám, történet), akik most is kitartóan helytállnak a kórházakban: nekik fognak adományozni két éjszakás ellátást a szállások. A Hegyi Kabinhoz a [email protected]-on, a Treestyle Zebegényhez a [email protected]-on, a Natura Hill Zebegényhez pedig a [email protected]-n lehet bejelentkezni.

(Fotók: Gastro Turismo, Natura Hill Zebegény, Treestyle Zebegény, Hegyi Kabin)

lélegzetláncolat | zebegényi szállás | zebegény | hegyi kabin | treestyle

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom