Tíz fantasztikus helyszín, ahol szinte minden sarkon kiváló fényképeket lőhetünk

A tökéletes nyaralást mindenki egy kicsit másképpen definiálja. Míg egyesek elvonulnának egy privát szigetre, addig mások a nyüzsgést keresik, megint mások pedig csak akkor elégedettek, ha az adott helyen megfelelő képeket készíthetnek az Instagramra.

Az teljesen egyértelmű, hogy a mai fiatalok számára roppant fontos tényező egy nyaralóhely kiválasztásakor, hogy az ott készített fényképek hogyan festenek majd a közösségi oldalakon, mi pedig azt is megmutattuk már korábban, hogy gyakorlatilag mindenki ugyanazokat a közhelyes képeket készíti el. Az persze nem vitás, hogy fotózni remek dolog, mint ahogyan az sem, hogy akadnak olyan városok a nagyvilágban, ahol tényleg látványos és ötletes fotókat lőhetünk.

A TripAdvisor össze is állított egy tízes listát a "legjobban fotózható" nagyvárosokról, változatos úti célokról. Tulajdonképpen azt vizsgálták meg, hol foglalták le tavaly a legtöbb fotóstúrát, amelyek során profik segítik a látogatókat a legjobb képek elkészítésében.

10. Szantorini, Görögország

A rangsor tizedik helyén egy szépséges görög sziget (talán mind közül a legismertebb), Szantorini végzett. A Kükládok szigetcsoportjának legdélebbi tagja valóban ideális helyszín, az Égei-tengernél nehéz csodásabb hátteret elképzelni egy fényképhez, de a jellegzetes kék-fehér házikók is igen jól mutatnak. Nyilván nem véletlenül találkozhatunk szinte minden görög termék – például a feta sajt – csomagolásán ott készült képekkel.

9. Velence, Olaszország

Valószínűleg senkit sem lep meg, hogy Velencébe is rengetegen érkeztek a tavalyi évben fényképezőgépekkel felszerelkezve. A város annyira egyedi, hangulata pedig olyan magával ragadó, hogy nyilván mindenki meg szeretné örökíteni. Arról nem is beszélve, a csatornákon kívül is mennyi látnivaló – például templomok, paloták, hidak találhatók a városban.

8. Tokió, Japán

Persze nemcsak a tengerről és a lagúnák királynőjéről lehet zseniális fotókat lőni, hanem például Tokió sokszínűségéről, forgatagáról, vibráló fényeiről is. Kétségtelen, hogy a japán főváros – amelyet egyébként a legélhetőbb városok között tartanak számon – a nap bármely szakában rengeteg látnivalót tartogat, legszebb és legérdekesebb arcát azonban éjszaka mutatja meg.

7. Yellowknife, Kanada

Ha létezik természeti jelenség, amit mindenki szeretne lencsevégre kapni, akkor az az Aurora Borealis. Szerencsére több hely is akad a Földön, ahonnan remekül megfigyelhető a csodás sarki fény, ezek közé tartozik például a kanadai Yellowknife. Arról pedig már mi is írtunk, miképpen és mikor tudjuk becserkészni a legnagyobb eséllyel.

6. Sydney, Ausztrália

A lista hatodik helyezettjénél járunk, ami pedig nem más, mint Sydney. Ausztrália legnagyobb városa természetesen tele van olyan helyekkel, ahol érdemes előkapnunk a fényképezőt, ilyen például a Hyde Park, a híres Bondi beach, az Operaház vagy éppen a Harbour Bridge. Amiért viszont a legtöbb fotós érkezik a városba, az a naplemente, ami páratlanul gyönyörű látványt nyújt.

5. Barcelona, Spanyolország

Barcelona nélkül is nehéz lett volna elképzelni ezt a felsorolást, sőt lényegében bármilyen listát nehéz elképzelni a katalán főváros nélkül, ami mindig ott szerepel a legek közt. Ennek megfelelően igen sokan érkeztek tavaly azzal a céllal, hogy látványos képekkel töltsék fel az Instagram-fiókjukat. Az egyik legnépszerűbb fotóstúra négy óra hossza alatt, kerékpárral vezeti végig a látogatókat a legszebb helyeken, a Szent Család-templomtól kezdve a híres strandokig.

4. Oahu, Hawaii

Akik számára egy nyaralás nem lehet teljes a tökéletes tengerparti szelfi nélkül, bizony előszeretettel veszik az irányt Hawaii felé, azonbelül is Oahu szigete a legfelkapottabb – legalábbis a TripAdvisor rangsora alapján. Az egészen bizonyos, hogy a sziget nem szűkölködik a képeslapra kívánkozó strandokban. Egy gyűjtést pedig mi is összeállítottunk korábban a legszebb tengerpartokról, ahová egyszer mindenképpen jó lenne eljutni.

3. Rovaniemi, Finnország

Ezennel elérkeztünk a dobogósokhoz, a rangsor harmadik helyén Lappföld fővárosa, egyben legnagyobb települése, Rovaniemi végzett. Ahogyan Yellowknife, ez a város is a sarki fénynek köszönhetően vált roppant népszerűvé a fotósok körében. Természetesen itt is van lehetőség arra, hogy profik segítségét kérjük, akik elvezetnek a legjobb helyekre, és megmutatják, hogyan kaphatjuk lencsevégre a színes fényeket. Az ígéretük szerint a túra végén olyan csodás képeink lesznek, amelyeket megéri bekereteztetni és kiakasztani a falra.

2. New York, USA

Ami a fotóstúrákat illeti, ezüstérmes lett az ikonikus helyszínektől hemzsegő New York. Az Egyesült Államok legnépesebb városát imádják fotózni az emberek, mint ahogyan pózolni is szeretnek a látogatók a világhírű látványosságok előtt. Akár a Manhattan szívében elterülő Central Park fáit vagy állatvilágát, akár a Times Square fényeit igyekszünk megörökíteni, inspirációból biztosan nem szenvedünk hiányt.

1. Párizs, Franciaország

Úgy tűnik egyvalamivel sem az északi fény, sem Hawaii strandjai, sem pedig a Nagy Alma ikonikus helyszínei nem vehetik fel a versenyt: Párizs. A TripAdvisor felmérése szerint tavaly a legtöbb fotóstúrára a francia fővárosban fizettek be, ami persze érthető. A legnépszerűbb ilyen túra során egy privát fényképész két órán keresztül kísérget a városban, és minden arra érdemes momentumot megörökít.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Getty Images, Unsplash)

túra | fényképezőgép | new york | tokió | épületfotó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom