Tizenegy magyar tervező állít ki Európa legnagyobbjai között

Január 17. és 21. között tizenegy hazai dizájner mutatkozik be Európa vezető belsőépítészeti kiállításán, az idén huszonöt éves Maison et Objet-n, Párizsban, a világ vezető tervezőivel együtt.

A magyar csapat már nem először mutat be nemzetközi színtéren. A Magyar Divat és Design Ügynökség támogatásának köszönhetően Budapest Select név alatt korábban már a London Design Weeken áteshettek a tűzkeresztségen, aminek a hatására a nemzetközi dizájnközönség is felfigyelhetett rájuk és termékeikre. Anna Regős, Beweq, Danubo, Komonka, LumoConcept, Nieto Light, Planbureau, Plydesign, Position Collective, Viaplant és a Socowoo előtt most is óriási feladat áll, hiszen a négynapos kiállításon közel ötezer márka mutatkozik be, és százezres nagyságrendben várnak látogatókat a szervezők a Parc de Exposition-ba.

Idén, a negyed évszázados Maison et Objet koncepciójának középpontjában az Y és Z generáció áll. Olyan fiatalokat szólítanak meg a jubileumi évben, akiknek az életét szinte minden percben áthatják a klímaváltozás miatti problémák, a fenntartható, tudatos gondolkodás, akik nem restek cselekedni és összefogni, és hangot is adnak aggályaiknak. A legfiatalabbak a kézműves, egyedi tervezői darabokat választják szívesen, amelyeknek az ökológiai lábnyoma a lehető legalacsonyabb, keresik a vegán alapanyagokból készült termékeket, és mindent, ami egy fenntarthatóbb jövő felé tereli a bolygónkat. A részt vevő magyar tervezők ennek az ideának tökéletesen megfelelnek, és új, innovatív, ökotudatos termékekkel mutatkoznak majd be a nagyközönség előtt.

Mint dizájnrajongók, mi is nagy örömmel fogjuk követi a hétvégi párizsi eseményeket – főként most, hogy hazai vonatkozása is van –, ugyanakkor reméljük, hogy a Maison et Objet-n is lesz legalább egy világot megrázó banán-ügy.

kiállítás | design | magyar tervezők | masion et objet | párizs

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom