Ezek lesznek 2024 legfelkapottabb utazási trendjei

Harminchárom országban több mint huszonhétezer embert kérdeztek meg arról, hogy hogyan szervezi az utazásait, és milyen szempontokat tart szem előtt.

A booking.com felmérése szerint az utazók több mint fele mérlegeli az éghajlatváltozás időjárási hatásait, és a leginkább a millenniumi generáció esetében fontos szempont ez, míg az idősebb korosztálynál kevésbé prioritás.

Az emberek ötvenhat százaléka mondta azt, hogy ha otthon túl meleg lesz, elutazik hűsölni.

A fenntarthatóság viszont egyelőre nem prioritás, minden negyedik ember akkor tudna fenntartható utazást szervezni, ha korlátlan költségvetésből gazdálkodhatna. Ekkor indulna kevésbé népszerű turisztikai célpontok felkeresésére, figyelne oda a szén-dioxid-kibocsátás kompenzálására, és tartaná szem előtt, hogy az elköltött pénzzel a helyi gazdaságot támogassa.

A mesterséges intelligencia viszont egyre nagyobb szerepet kap az utazástervezés során, és a megkérdezettek közel fele mondta azt, hogy nyitott lenne az AI-eszközök használatára. Itt a fiatalabb korosztályok nyitottabbnak bizonyulnak, az idősebb generáció 39 százaléka nem bízná az AI-ra az utazástervezést.

A millenniumi generáció hatvankét százaléka értékelné, ha mesterséges intelligencia adna neki betekintést, tippeket vagy tanácsokat a nyaralás során.

Szintén érdekes trend, hogy egyre többen utaznak egyedül: az elmúlt hat hónapban ötből ketten indultak útnak egyedül, és ötből majdnem hárman az elmúlt évben.

Itt az élen a Z generációt találjuk, akik közül minden negyedik fiatal azt mondta, hogy 2024-ben az utazásai során azt tartja a legfontosabbnak, hogy elmélyíthesse az önmagával való kapcsolatot. Ez rímel arra is, hogy az emberek mintegy kétharmada úgy véli, utazáskor önmaga legjobb verzióját adja.

A Z generáció ezzel párhuzamosan lelkesedik azért is, hogy idegenekkel utazzon együtt. Ebből a generációból körülbelül minden tizedik ember választja az egyedül utazást szervezett túrákon, hogy közös érdeklődési körrel rendelkező emberekkel találkozzon, míg valamivel több, mint tíz százalékuk nyitott arra is, hogy egyedül utazva új embereket ismerjen meg.

Idén ez az egyik legnagyobb utazási trend, és új trend terjed a szállodák körében is, amit akár ki is próbálhatunk.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

mestersége intelligencia | 2024 | ai | utazás | trend

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom