3 dolog, amire a sikeres cégalapításhoz szükséged lesz

Vállalkozást alapítani komoly és izgalmas döntés! Akár álmainkat szeretnénk megvalósítani, akár egyéni vállalkozói státuszból szeretnénk szintet lépni, akár befektetési céljainkat szeretnénk teljesíteni, egy dolog biztosan a szemünk előtt lebeg: hogy minden zökkenőmentesen menjen. Ehhez gyűjtöttünk össze most 5 bevált tippet – ha ezeket kipipálod, könnyebben veszed majd az akadályokat.

Kontakt egy megbízható ügyvédhez

Sok mindent meg tudsz oldani egyedül is a cégalapítás során – jogi eligazításra azonban szükséged lesz, ráadásul a cégbejegyzésnek a legtöbb vállalkozási forma esetén vannak olyan kötelező elemei, amelyeket ügyvéd kell, hogy elvégezzen. „Munkám során azt tapasztalom, hogy a hozzám fordulók szeretik lépésről lépésre átlátni a cégalapítási folyamatokat, és gyakran kérnek tanácsot is” – mondja Dr. Bodó Gergely ügyvéd és adótanácsadó, akinek már sokan szavaztak bizalmat a Kelet-Magyarországi régióból. „Bár a jogi követelmények adottak, bizonyos értelemben minden cégalapítás más és más. Egy ügyvéd akkor végez jó munkát, ha maradéktalanul az adott ügyfél sikeres cégalapításához szükséges feltételeket, és érdemi útmutatást tud adni” – teszi hozzá a szakember.

Jól megválasztott cégnév

Banálisnak hangzik – a cégnév kiválasztása magától értetődő, könnyű feladatnak tűnik. Valóban, nem kell, hogy napokig alkotói válságban üljünk egy üres papír fölött, várva, hogy felvillanjon az a bizonyos villanykörte, azonban ennek az egyszerű lépésnek is lehetnek buktatói. Ha megtetszik egy cégnév, ne engedjünk a kísértésnek, hogy azonnal elkészíttessük a bélyegzőt, az aláírási címpéldányokat! Mindenképp kérjük ügyvéd tanácsát és várjuk meg a cégbíróság döntését, hiszen könnyen lehet, hogy az általunk kitalált cégnevet tőlünk függetlenül már korábban lefoglalta valaki más, vagy éppen megtévesztően hasonlítana egy másik vállalat nevéhez.

Átgondolt stratégia

Ahogy az a fentiekből világosan kiderül, a cégalapításhoz szükséges papírmunkát nem érdemes elbagatellizálni. Azonban arra is szükség van, hogy előre tudjuk, mit fogunk tenni a sikeres cégalapítás után. Melyek lesznek az indulás első lépései, merrefelé mozdulunk, és hogyan? Érdemes részletes üzleti és stratégiai tervet készíteni, hogy felkészülten vághassunk neki a vállalkozás izgalmas kalandjának.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram