A felgyorsult világnak köszönhetően egyre többször rohanósak a napjaink, így gyakran még arra sincs idő, hogy összedobjunk egy egyszerű, tápláló ebédet. Cikkünkben bemutatunk három olyan összetevőt, amiből ha van otthon, könnyedén és gyorsan készíthetünk magunknak finomat.
Ha Te is gyakran azon kapod magad, hogy főtt étel helyett péksüteményt vagy gyorséttermi ételt fogyasztasz, tarts velünk!
A tészta változatos is lehet
Sokan kezelik fenntartásokkal a tésztát, ha az egészséges életmódról van szó, pedig mértékkel fogyasztva abszolút beépíthető egy diétás, reform étkezésbe is. Ma már ráadásul nem csak a hagyományos, fehér lisztből készült változatok állnak rendelkezésre, hiszen válogathatunk csicseriborsóból, kölesből vagy akár vöröslencséből készült tészták között is.
A Patikamra tartós élelmiszerei között rengeteg típusú termék megtalálható, amit akár kényelmesen házhoz is rendelhetünk, így még csak a bevásárlására sem kell gondolnunk. A weboldalon elérhető termékek között akár durum vagy gluténmentes tészták is elérhetőek, így legyen bármilyen ételérzékenységünk, fogunk tudni magunknak választani.
A tészták azoknak sem okoznak csalódást, akik esetleg valamilyen tartalmasabb ebédre vágynak, hiszen rendelhetünk magunknak akár valamilyen sajttal vagy hússal töltött alternatívát is.
Ha megvan a számunkra szimpatikus változat, akkor pedig nincs más dolgunk, mint kifőzni, és leönteni valamilyen szósszal. A hűtőben lévő maradék zöldségek segítségével pedig pár másodperc alatt feldobhatjuk az egyébként egyszerű ételünket: gazdagíthatjuk paradicsommal vagy akár cukkinivel.
Konzervek
Ha tartós élelmiszerekben gondolkodunk, mindig jó lehet, ha lapul a szekrényben egy a kedvenc konzerveink közül, hiszen így akár azonnal készíthetünk magunknak valami finomat anélkül, hogy boltba kellene mennünk. Egy tonhalból vagy lazacból készített konzerv például könnyen feldobhatja az egyébként unalmas salátánkat, ezenfelül tésztával vagy tortillába tekerve is fogyaszthatjuk.
A csicseriborsó rengeteg országban része a legtöbb fogásnak, mára pedig már hazánkban is előszeretettel jelenik meg a boltok polcain. Egy konzerv csicseriborsó szintén rendkívül sokrétűen használható, hiszen zöldségekkel, illetve egy kis kuszkusszal összekeverve akár pár perc alatt készülhet belőle egy finom egytálétel.
Tortilla
A tortillalapok előnye, hogy viszonylag hosszú szavatossági idővel rendelkeznek, viszont rendkívül változatosan fel lehet őket használni. Ha gyors ebédre vágysz, nincs más dolgod, mint felbontani egy csomagot, és megtölteni azt a hűtőben lévő bármilyen maradékkal: sajt, sonka, szalámi vagy zöldségek is kiváló kiegészítőként szolgálnak. Ha sikerült összeállítani a tekercset, egy serpenyőben megpirítva tápláló és finom fogás készíthető, amit már lehet is fogyasztani.
Nincs rosszabb annál, ha az egész napot éhesen kell tölteni, így érdemes mindig tartani otthon pár olyan hozzávalót, ami megmenthet a szorult helyzetekben.
(Szponzorált tartalom)
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!