Selymesen simulnak a sivatagba ezek a 3D-nyomtatott, henger alakú kunyhók

Lenyűgöző nyaralók és lakóházak épülnek a texasi sivatagban.

A BIG és az ICON összefogásából születik az El Cosmico elnevezésű kempinghotel Marfában, mintegy 243 ezer négyzetméteren. A kozmikus képeket idéző név arra utal, hogy BIG-nek vannak már tervei arra, hogyan lehetne a Holdon és a Marson házakat építeni, és mint mondják, ezek megépítéséhez a 3D-nyomtatás lehet a legjobb eszköz.

Részben ezek a tervek ihlették a sivatagi nyaralókat, melyek remekül harmonizálnak a környezetükkel. A technika nemcsak a világűrben, de a sivatagban is kapóra jön, ugyanakkor a várható eredmény szépsége is magáért beszél.

A 3D nyomtatás olyan textúrát hoz létre, amely a hagyományos, kézzel készült vályogházakon található bordázathoz hasonlít.

A kemping néhány kör alakú kunyhóból áll majd, és kör alakú medence is helyet kap benne, amelyet szintén 3D-nyomtatott cabanák vesznek körül.

Az építészek szerint ezt a technológia különösen alkalmas organikus formák megalkotására, és a még mindig viszonylag új eljárás sok felfedeznivalót tartogat.

A Cosmico munkálatai 2024-ben kezdődnek, de a BIG és az ICON más más projekteken is dolgozik együtt, például a texasi Georgetownban található Wolf Ranchen, amely a világ legnagyobb 3D-nyomtatással készült lakónegyed lesz.

Kaliforniába is terveznek egy 3D-nyomtatott lakónegyedet, de van, aki nem akar nagyban gondolkodni, hanem megelégszik a saját, gyönyörű kabinirodájával.

(Forrás és képek: Dezeen)

texas | sivatag | marfa | ICON | kemping

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom