Így készült a 42 Restaurant & Bar.
Egy gyönyörű kék ház, avagy a Széchényi tér 23. ad otthont a 2018-as év séfje-díjas Barna Ádám és a tulajdonos, Varga Sándor 42 fő befogadására tervezett fine dining éttermének, amit a Studio Arkitekter csapata fűszerezett meg kompromisszummentes világlátásával a még magasabb minőségért.
A gourmet étterem high-end színvonalát tökéletesen kiegészítik a belsőépítészeti tervezés tudatosan felépített lépései, valamint a felhasznált anyagok,
hiszen az interior dizájn épp olyan, mint a chef művészete: csakúgy, mint egy ötcsillagos fogás esetén, a kiváló alapanyagok, a választott technológia, valamint az extra hozzávaló, a csipet kreatív szemlélet garantálja a kifogástalan végeredményt.
Az olyan dizájnelemek, mint a bárpult mögötti tálalószekrényben is megjelenő tölgyfa, az asztalokon és egyedi tapétaként a falon diszkréten visszaköszönő márvány, a meleg hangulatvilágítás a tasting menüsor elfogyasztásával összhangban kísérnek egy izgalmas utazásra a pompa világába.
Egy olyan útra visznek el, melyen az eleganciát és a kifogástalan luxus élményt nem a vörös szőnyeg, hanem a szerviz minősége, a minden érzékre ható ízek, illatok és látvány biztosítja. Extra csavar, hogy a Michelin-várományos étterem neve nemcsak a 42 főre utal, akik helyet kaphatnak ezen a váratlan gasztronómiai és dizájnutazáson, hanem A Galaxis útikalauz stopposoknak című könyv szerinti élet értelmére, a 42-re is.
Az élményfókuszú gasztrókalandot további, a hétköznapitól eltérő, apró részletekkel tette gazdagabbá Csap Viktor és a Studio Arkitekter csapata, mint a már említett márvány és fa anyagokból, valamint a tükröződő lapokból született signature bárpult, a fényes, fekete padló, az újraértelmezett neon fények és falikarok, valamint a puha, piton borítású kanapék.
A 42 Restaurant & Bar a katarzis élményt és az élet értelmének hedonista válaszát komplexen teremti a szemnek és a szájnak: gyönyörködni és ízlelni.
Alapvetően vendéglátásra fókuszáló belsőépítészeti és tervezőirodaként működnek. Elsősorban éttermekben, valamint szállodákban ügyesek, mert ezeknek a helyeknek a dizájnját, funkcionalitását értik jól – azaz, hogyan kell egy üzletet úgy kitalálni, hogy sikeresen működjön, és a vendégek jól érezzék magukat. A Studio Arkitekter-portrénk itt olvasható.
studio arkitekter | dizájn | 42 | esztergom | enteriőr | étterem
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!