Negyvenkét fokos emelkedőre építették ezt a futurisztikus házat

Mi a helyzet abban az esetben, ha a megrendelő teljesen lehetetlen körülmények közé szeretne házat építeni? Rengeteg tervezés, innováció, odafigyelés és türelem kell hozzá, de a végeredmény lélegzetelállító és elképesztően egyedi. Így van ez a spanyolországi sziklába vájt ház esetében is. 

Az építészeti iroda a GilBartolome Architects, előttük is emeljük a kalapunkat. Érdekes kettősséget mutat be az épület, valahol a természetes és a mesterséges határmezsgyéjén táncol, hiszen belesimul a sziklába, de emellett jócskán kitűnik a környezetéből.

Olyan, mintha hüllőbőrrel lenne borítva a hullámos tetőszerkezet, de azzal, hogy ezt a szokatlan formát kapta, valahogy mégis természetközelibbnek tűnik.

Egy fémháló segítségével készítették el.

Két emeletet alakítottak ki, és egy medence is elfért a földszinten. A sziklába vájt megoldás egy dologban biztosan hasznos, ez pedig a többnyire állandó hőmérséklet, amit a talaj biztosít a háznak. Lent és fent is teljes panoráma nyílik a tengerre.

A ház teljesen egyedi és megismételhetetlen formavezetése nagy fejtörést okozott a kivitelezőknek, mesterembereknek is. Patetikusnak hangozhat, de bizonyára sokat tanultak a fizika törvényeinek felülírásáról is.

Ez is érdekelhet:

„Olyanok ezek az apró, dobozszerű svéd házak, mint a kincsesládák”

Mondja erről a diszkréten hívogató svéd nyári lakról a tervezője. Mi pedig nem túl diszkrét lelkesültséggel el is fogadnánk a hívogatást.

(Fotók: Archdaily) 

 

archdaily | építészet | gilbartolome architects | archilovers | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom