Hét lenyűgöző város, amelyek télen mutatják meg legszebb arcukat

Vitathatatlan, hogy bár kevésbé kedvelt évszak, a télnek is megvan a maga vonzereje. Mutatunk is hét csodaszép várost Európából, amelyek a leghidegebb évszakban a legszebbek.  

Colmar, Franciaország

Colmar az elzászi borok fővárosa.

A fenséges ízek kedvelőinek számtalan lehetőséget nyújt a város: macskaköves utcáit járva egy kicsit mindenki belecsöppenhet a mesék világába.

A sok színes, faberakásos ház, a csatornán csónakázó emberek, a rengeteg ünnepi fény egyértelműen érezteti a látogatókkal, hogy a legjobb helyen vannak.

Gruyères, Svájc

A svájci középkori település a Saane völgyének felső részén terül el.

Ott igazi gasztroélményben lehet része az utazóknak. Ha sikerült sorra bejárni a legtitkosabb helyeket, mindenképp érdemes kiaknázni a sí- és turistacentrum adta lehetőségeket is!

Rothenburg, Németország

Az Északnyugat-Bajorországban található Rothenburg eredete a 12. századig nyúlik vissza

A látogatók negyvenkét kaput és tornyot, valamint lenyűgöző várfalakat csodálhatnak meg, ami télen még meseszerűbb, amikor csendben hull a hó, és a városban mindenhol felragyog a fény.

Upernavik, Grönland

A Baffin-öbölben fekvő sziget többek között arról híres, hogy a vikingek által elért legészakibb grönlandi területen található, ezt régészeti leletek is bizonyítják.

Az északi sarkkörtől hétszáz kilométer választja el, ennek megfelelően telente mínusz tizenöt-húsz fok, nyáron öt fok körül van a középhőmérséklet. Szabálytalanul elszórt, színes faházacskáival télen különösen vidám látványt nyújt.

Reine, Norvégia

Mindössze háromszázhuszonkilenc fő lakja a Lofoten-szigetek egyikének festői falucskáját,

amelyet a gyönyörű színes házikók és az elhelyezkedése miatt Norvégia legszebb településének tartanak.

Annak ellenére, hogy az északi sarkkör felett található, évente sok ezer turista látogatja meg.

Tallinn, Észtország

Kevesen tudják, hogy a világ egyik első nyilvános karácsonyfáját az észt fővárosban állították 1441-ben.

A gyönyörű főtéren, ahol a sokak által legszebbnek tartott európai városháza áll, minden évben adventi vásárt rendeznek, ami messze földön híres.

Bruges, Belgium

A belga kisváros, Bruges ugyanúgy érintetlen formában megőrizte középkori városmagját, mint Tallinn, és ott is rendeznek telente jégszoborfesztivált, mint Harbinban.

A karácsonyfákat már december elején feldíszítik, mert a Mikulás-ünnepnek fontosabb szerep jut ezen a vidéken, mint a karácsonynak.

A Télapó gőzhajón és Fekete Péternek nevezett segédjeivel érkezik Spanyolországból, akik kormos arccal, 16. századi öltözékben sétálgatnak a városban, édességet osztogatva a gyerekeknek.

Kakukktojás: Misurina tó, Olaszország

Különleges mikroklímájának köszönhetően nyáron a légúti betegségben szenvedők, asztmások kedvelt célpontja a Misurina-tó.

Télen pedig, amikor befagy a tó vize, a jégen lovaspóló-bajnokságokat rendeznek, hatalmas szánokkal közlekednek az emberek, miközben a tó visszatükrözi a háttérben húzódó Dolomitok havas csúcsát.

Ez is érdekelhet:

Mutatunk nyolc, végtelenül romantikus francia kisvárost

Párizs után szabadon: ha Franciaországban jártok, ne csak az Eiffel-torony lábánál romantikázzatok. A következő kis települések közül is keressetek fel legalább egyet.

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

Brugge | Tallinn | reine | rothenburg | colmar

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom