Átütő sikert ért el egy magyar ruhamárka

A Quantum Racing, a világ egyik legismertebb professzionális vitorlás csapata bejelentette, hogy megállapodást kötöttek a 878 magyar vitorlásruha márkával a 2022–2023-as szezonra. A Quantum Racing csapata a 878 innovatív technikai és szabadidőruházatát fogja használni vitorlázói teljesítményének javítása érdekében. A ruhák tavaly RedDot Design Award elismerést kaptak és a Nobel-díjas grafén anyagból készülnek; a megállapodás részeként a Quantum Sailing a 878 versenyvitorlázást segítő, viselhető technológiai újításait is használni fogja.

A Quantum Sails 1996-ban alakult azzal a céllal, hogy a vitorláskészítés művésztét és tudományát ötvözve megalkossa a lehető leggyorsabb és legversenyképesebb vitorlákat. Napjainkban ugyanilyen elszántsággal törekednek a szolgáltatásaik magas színvonalára, munkatársaik képzésére, ügyfeleik támogatásra, illetve a fiatal vitorlázók mentorálásra is.

A Quantum Racing Team a Quantum Sails tesztcsapata is, amelynek tagjai között tucatnyi élvonalbeli profi vitorlázót találunk. Őket a szakértelmük és tehetségük miatt választottak ki, illetve azért, mert azonosulni tudnak a Quantum Racing program kitűzött céljaival.

A csapat tagjainak nemcsak az a célja, hogy minél több versenyt megnyerjenek, hanem hogy részt vegyenek a termékfejlesztésben, a stratégiai partnerekkel való kapcsolatok kiépítésében is. Szokatlan módon, személyesen ők tartják a kapcsolatot a közel kilencvenezer fős rajongótáborral is.

Ed Reynolds, a Quantum Sails vezérigazgatója a megállapodásról a következőt nyilatkozta: nagyon örül a két vállalat közti szinergiának – mindketten bátran szembenéznek a vitorlázás legnagyobb kihívásaival is. A 878 csapata olyan példátlan technológiai és elektronikai megoldásokat fejleszt, amelyek

jelentősen csökkentik a csapat fizikai megterhelését – ami az egyik legfontosabb tényező –, és lehetővé teszik a valós idejű adatmegosztást.

Hozzátette: mindketten hisznek abban, hogy a grafén áttörést jelent a technikai ruházatok terén. A Quantum Sails 2018 óta fejleszt grafén vitorlavásznakat, és azóta is a Quantum Racing az egyetlen vitorlás csapat, amely grafén vitorlákat használ.

„Inspiráló lesz egy olyan céggel együtt dolgozni, amely elkötelezetten áll szembe azokkal a kihívásokkal, amelyektől mások visszariadnak” – fűzte hozzá.

A 878-nak ez már a második partneri megállapodása, hiszen a 69F Sailing repülő (foiling) hajóosztály már most a 878 ruháit hordja. Ez hatalmas elismerés, különösen azt figyelembe véve, hogy a cég mindössze két éve alakult Székesfehérváron. Ez idő alatt bebizonyította, hogy egyedülálló szereplő a vitorlás iparágban a grafénből készült innovatív ruháikkal és ruhákba beágyazható technikai és elektronikai megoldásaival.

A 878 a professzionális vitorlázás új kihívásainak megoldására koncentrál, amelyeket a repülőhajók forradalma, és a hajók megnövekedett sebessége eredményeznek. Ezekre az új kihívásokra jelent megoldást a 878 tavaly bemutatott intelligens vitorláskabátja is, ami a világon az első okos vitorlásruha.

A 878 szakmai partnere a Magyar Divat & Design Ügynökség (HFDA), a cég tőkebefektetője pedig a Hiventures.

A cég teljes grafén portfóliója egyedülálló technikai ruházat a piacon, mert nemcsak ultrakönnyű és szuperrugalmas, hanem kitűnő hőtartó és hővezető tulajdonsággal is rendelkezik. A cég a ruházati termékek mellett egyedülálló technológiai megoldásokat is kínál profi vitorlázók számára, így növelve a csapatok teljesítményét és sebességét. A hajlékony kijelzővel ellátott vért, például a hajó műszereinek adatait mutatja egy vezetéknélküli kapcsolat segítségével, így a csapat minden tagja hozzáfér a számára fontos információkhoz akkor is, ha éppen nincs a műszerek közvetlen közelében.

„Igazi megtiszteltetés számunkra, hogy a QunatumRacing partnerei lehetünk, és hozzájárulhatunk a már most is kiemelkedő teljesítményükhöz. Itt az ideje továbblépni, és az elmúlt 15 év termékeit magunk mögött hagyni. A profi vitorlázás hatalmas változásokon megy keresztül, ezért a vitorlázók ruházatának és a hajón használt eszközeiknek is képviselniük kell ezt a technikai és anyagbeli fejlődést, innovációt. Mi hiszünk abban, hogy grafén az új Gore-Tex, és a hordható technikai eszközök hamarosan alapvető kellékké válnak minden vitorláshajón” – mondta Papp István, a 878 alapítója és vezérigazgatója.

divat | vitorlaverseny | 878 | vitorlázás | vitorla

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom