A csap szerelés precíz előkészületeket igényel

Gyakorta komoly dilemmát okoz annak eldöntése, hogy az otthonunkban egy-egy meghibásodás javításának önállóan nekiálljunk-e, avagy inkább minden esetben bízzuk azt hozzáértő szakemberekre. A csap szerelés tipikus példája ennek, hiszen a legtöbb modell felépítése aránylag egyszerű, ha pedig mégis cserére lenne szükség, ahhoz sem igényel különösebben sok szerszámot.

Amennyiben úgy határozunk, hogy mi magunk próbálunk meg úrrá lenni a problémán, akkor a legfontosabb, miszerint megfontoltan, lépésről lépésre haladjunk és fordítsunk kiemelt figyelmet a precizitásra. Elsőként zárjuk el a vizet a lakásban. Fali csap szerelés esetében ezt szeleppel is megtehetjük, ám ez sokszor nem szerencsés. Ezek ugyanis idővel elöregedhetnek és a bolygatás hatására ilyenkor csöpögni kezdenek. Ha ez bekövetkezik, könnyen lehet, hogy csak bontással lesz orvosolható a gond, ami hatalmas kellemetlenségekkel is járhat. A víz elzárását követően megkezdhetjük a karbantartást, ám legyünk nagyon óvatosak.

A házilag végzett csap szerelés akár rosszul is végződhet

Tudniillik a fali modellek kapcsán mindig fennáll a veszélye a vízvezeték sérülésének. A hollandi fellazítása után hozzáférünk a takarólemezekhez, amiket egyszerűen letekerhetünk. Ekkor kell megvizsgálnunk, mennyire stabil a fent lévő csaptelep. Ha azt tapasztaljuk, hogy mozog, az komoly problémára enged következtetni, ugyanis azt jelentheti, hogy a falban található tartórész már nem látja el feladatát. Ilyenkor az excenter eltávolítása kritikus lehet, lévén a cső akár egy erőteljesebb mozdulattól is eltörhet.

Amennyiben ez bekövetkezik, akkor csak nagyon komoly munkálatokkal hozható helyre a baj. Megoldást jelenthet a régi excentert megtartása, ám hosszútávon ez nem feltétlen a legoptimálisabb döntés. Több szempontból is az a legszerencsésebb, ha a csap szerelés teljes folyamatát hozzáértő szakemberekre bízzuk. Így eljárva pontosan tisztában lehetünk az esetleges kockázatokkal és a több évtizedes tapasztalatnak köszönhetően biztosan a legoptimálisabb módon történik a kivitelezés.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom