A csap szerelés precíz előkészületeket igényel

Gyakorta komoly dilemmát okoz annak eldöntése, hogy az otthonunkban egy-egy meghibásodás javításának önállóan nekiálljunk-e, avagy inkább minden esetben bízzuk azt hozzáértő szakemberekre. A csap szerelés tipikus példája ennek, hiszen a legtöbb modell felépítése aránylag egyszerű, ha pedig mégis cserére lenne szükség, ahhoz sem igényel különösebben sok szerszámot.

Amennyiben úgy határozunk, hogy mi magunk próbálunk meg úrrá lenni a problémán, akkor a legfontosabb, miszerint megfontoltan, lépésről lépésre haladjunk és fordítsunk kiemelt figyelmet a precizitásra. Elsőként zárjuk el a vizet a lakásban. Fali csap szerelés esetében ezt szeleppel is megtehetjük, ám ez sokszor nem szerencsés. Ezek ugyanis idővel elöregedhetnek és a bolygatás hatására ilyenkor csöpögni kezdenek. Ha ez bekövetkezik, könnyen lehet, hogy csak bontással lesz orvosolható a gond, ami hatalmas kellemetlenségekkel is járhat. A víz elzárását követően megkezdhetjük a karbantartást, ám legyünk nagyon óvatosak.

A házilag végzett csap szerelés akár rosszul is végződhet

Tudniillik a fali modellek kapcsán mindig fennáll a veszélye a vízvezeték sérülésének. A hollandi fellazítása után hozzáférünk a takarólemezekhez, amiket egyszerűen letekerhetünk. Ekkor kell megvizsgálnunk, mennyire stabil a fent lévő csaptelep. Ha azt tapasztaljuk, hogy mozog, az komoly problémára enged következtetni, ugyanis azt jelentheti, hogy a falban található tartórész már nem látja el feladatát. Ilyenkor az excenter eltávolítása kritikus lehet, lévén a cső akár egy erőteljesebb mozdulattól is eltörhet.

Amennyiben ez bekövetkezik, akkor csak nagyon komoly munkálatokkal hozható helyre a baj. Megoldást jelenthet a régi excentert megtartása, ám hosszútávon ez nem feltétlen a legoptimálisabb döntés. Több szempontból is az a legszerencsésebb, ha a csap szerelés teljes folyamatát hozzáértő szakemberekre bízzuk. Így eljárva pontosan tisztában lehetünk az esetleges kockázatokkal és a több évtizedes tapasztalatnak köszönhetően biztosan a legoptimálisabb módon történik a kivitelezés.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Csak magas minőségű eszközökkel és játékokkal érdemes a kisbabát körülvenni

Ablakszigetelés: a kulcs az energiamegtakarításhoz

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom