A diétás kutyatápok legfőbb tulajdonságai

Neked mi jut eszedbe, ha meghallod a diétás kutyatáp fogalmát? Ugye, hogy egy nagy, lassan mászó, elhízott kutya? Pedig egyáltalán nem törvényszerű, hogy így legyen, mert számtalan más okból is szükség lehet egy diétás kutyatápra. Na de mégis miért?

Ne hízzon!

Logikus módon a fent említett ok az egyik elsődleges, hiszen senki nem akar rosszat a kedvencének azzal, hogy egészségtelen életre kényszeríti. Éppen ezért, ahogy az eb megy bele a korba, kiemelt hangsúlyt kell fektetni a táplálkozására. Az emésztése megváltozik, teljesen máshogy fog működni, így a megemésztett táplálék felszívódása is, így a hasznosulás tekintetében is lesznek változások. Tehát alaposan tanulmányozni kell a négylábúnk új étkezési szokásait.

Ha csökken a mozgás vagy annak intenzitása, de a bevitt tápanyag a régi, akkor az könnyen súlytöbblethez vezet. Ebben az esetben pedig igenis diétára kell fogni a kutyát. Na jó, nem ennyire drasztikusan, de mindenképp be kell vezetni a light vagy épp diétás kutyatápok fogyasztását. Ugyanez az eset áll fenn akkor is, ha csupán a mozgásszegény életmód okoz némi súlytöbbletet. Ezt egy diétás táppal könnyen lehet kompenzálni.

Allergia, érzékenység?

A másik, legjellemzőbb ok arra, hogy miért léteznek a light kutyatápok, az a különféle allergiák, ételérzékenységek. Ezek bár megnehezítik a négylábú életét, de ma már könnyedén együtt lehet velük élni.

Egy jó minőségű diétás táp egyik legfőbb ismertetőjegye, hogy az allergiát okozó összetevőket kihagyják az ételből. Persze ezek pótlásáról is gondoskodnak, hiszen a bennük lévő tápanyagok és rostok lehet, hogy elengedhetetlenek a szervezet működése szempontjából. Tehát van már kutyatáp gluténérzékeny négylábúaknak, de cukormentes változat is.

Sőt orvosi beavatkozás esetére is megvan a megfelelő, mert vannak helyzetek, amikor szükség van rá, mert a kutya emésztése nem az igazi. Sőt, ivartalanítás után vagy épp veseproblémák esetén is hajlamosak elhízni a kutyák, így ezek után is érdemes a továbbiakban a diétás kutyatápnál maradni, hogy ezt elkerüljük.

A különféle diétás eledelek alkalmasak arra, hogy akár élete végéig is azt fogyassza a kutya, hiszen tartalmaznak minden rostot és fontos nyomelemet. Legyen szó gluténérzékenységről, vagy épp a cukrot nem tolerálja a szervezete, mindegy, mert minden esetben ki lehet váltani a szénhidrátokat amaránttal vagy egy kis plusz friss hússal.

Ha még nem próbáltad, mindenképp nézz körül a Kedvence.hu oldalán, ahol csak rád várnak a különféle diétás Belcando tápok, hogy kedvencednek egészséges és elhízásmentes életet biztosíthass! Kell ennél több, hogy biztosítsd számára a hosszú és boldog életet? Maximum egy kis plusz mozgással javíthatsz még az életminőségén.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram